mandag 22. april 2019

Smertestillende graviditet

Det ikke er påvist noen sammenheng mellom bruk av paracetamol i svangerskapet og nevrologiske effekter på barnet. Lurer du på hvilke smertestillende du kan ta i graviditeten ? Her får du en fullstendig oversikt over hvilke smertestillende du kan ta i graviditeten. Disse smertestillende kan gravide ta. Selv om en medisin er reseptfri,. Unngår du smertestillende tabletter, slipper du i hvert fall å bekymre deg for eventuelle mulige bivirkninger og en mulig langtidseffekt av smertestillende tabletter under graviditeten.


Smertestillende graviditet

Dersom du likevel skulle ha behov for smertestillende mens du er gravid bør du diskutere dette med legen din eller ta kontakt med Trygg Mammamedisin. Smertestillende for gravide. Også gravide har behov for smertestillende behandling og smertestillende medisiner.


Det finnes mange ulike produkter å velge mellom, men det er i midler tid ikke alle typer smertestillende som skal brukes av gravide. Vi hjelper deg med å finne de riktige produktene til deg og dine behov. Likevel bør nok bruk av Ibuprofen holdes til et absolutt minimum for å oppnå smertestillende eller febernedsettende effekt, spesielt under graviditeten. Det vil ta mange år før man kan få svar på om Ibuprofen kan ødelegge fremtidig fertilitet hos jentefostre, og det er best å være på den sikre siden mens vi venter.


Smertestillende graviditet

Bruk laveste effektive dose over så kort tid som mulig. Gravide bør oppsøke lege ved smerter som varer mer enn noen få dager. Statens Legemiddelverk ser på alt som kommer av artikler og forskninger og vurderer om det har betydning for våre anbefalinger. Denne forskningen har ingen betydning og paracetamol er fortsatt førstevalg av smertestillende under graviditet , opplyser Madsen til Lommelegen. Basert på omfattende erfaring og dokumentasjon for bruk av paracetamol under graviditet må en eventuell absolutt risikoøkning anses å være liten, og paracetamol er forsatt førstevalg ved behov for smertestillende hos gravide.


Ibuprofen (Ibux), naproksen og diklofenak (Voltarol) er smertestillende av typen NSAIDs. NSAIDs skal ikke brukes av gravide. Når du er gravid eller ammer må du være forsiktig med hvilke legemidler du tar, da mange vanlige medikamenter ikke er trygge å bruke i disse periodene. Du bør alltid sjekke med lege eller apoteket før du tar medisiner når du er gravid eller ammer. Kan jeg bruke Voltarol når jeg er gravid?


Paracetamol er trygt å bruke under amming. Antall kvinner som bruker sterke smertestillende midler faller også jo lengre ut i graviditeten kvinnene kommer. Handal slår derfor fast at funnene i studien ikke er noe å bekymre seg over.


I givet fald er der nogle overvejelser, du skal gre dig. Er du gravid og tager du nogle gange smertestillende medicin? Dere som fødte uten smertestillende , kan dere beskrive deres fødsel?


Smertestillende graviditet

Hva er deres fødselshistorie, og hvordan var smertene? Hvorfor gjorde dere det, og ville dere gjort det igjen? Vil ikke ha en diskusjon om at man bør ta imot smertestillende eller at det er bedre uten på noen måte, er bare veldi. Ingen langtidseffekter ved behandling med amitriptylin under graviditet og amming har blitt påvist, men tilgjengelig dokumentasjon er for sparsom til å trekke en sikker konklusjon (3).


Farene ved medisiner under graviditet må ikke overdrives. Det er velkjent både blant behandlere og gravide at man skal bruke minst mulig medisiner under graviditeten , spesielt i første trimester. Tannverk er smerter i tennene, og skyldes som regel hull i en tann (karies).


Smertestillende graviditet

Men det kan også være andre årsaker til slike smerter, og det er derfor viktig å søke hjelp hos tannlege ved tannsmerter som vedvarer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg