mandag 22. april 2019

Brillestyrke

Brillestyrke

Mange merkevarer, gode priser! Se vårt utvalg av briller til både han og henne. Finn damebriller til en god pris. Specsavers er i nærheten av deg. Se utvalg og bestill på nett.


Vi hjelper deg med å tilpasse dine briller med riktig styrke. Nedenfor ser du noen vanlige standarder for angivelse av brillestyrke. Dersom du har felt som er tomme, har verdien eller NONE, skal du ikke fylle inn verdier i dette feltet ved bestilling.


Seddelen er delt inn i høyre (OD) og venstre (OS) øye. Dette er virkelig et praktisk verktøy! Kalkulatoren er kun ment som et hjelpemiddel for optikere. Den kan ikke erstatte en profesjonell tilpasning utført av en optiker.


Det latinske ordet for nærsynt er hypermetropi. Skal man forklare langsynthet optisk skyldes det at øyet har for liten styrke. Langsynte bruker derfor briller og kontaktlinser med pluss styrke.


Nærsynte bruker derfor briller og kontaktlinser med minus styrke. Jeg skal bestille et par linser på internett og må taste inn styrken som står på synsundersøkelsen min. Men jeg skjønner ikke hvordan man leser av styrken.


Brillestyrke

Står jo så mye rart her. Første spørsmål: er brillestyrke og linsestyrke det samme? Hovedspørsmålet: Hvordan vet jeg hva som er styrken min?


Jeg har vært hos øyenlegen med min datter på år i dag. Ved 4-årskontrollen på helsestasjonen kom det fram at hun muligens ikke ser så bra som hun burde. Etter å ha vært til to runder med undersøkelser hos øyenlegen fikk vi i dag beskjeden om at hun er langsynt og at hun har skjeve hornhinn.


Når synstesten er ferdig vil optikeren forklare deg resultatene av synstesten. Du kan også spørre om en kopi av brilleseddelen din. Her finner du de nøyaktige målingene av hvilken brillestyrke du trenger. Korrekt brillestyrke er svært viktig for barn, mens voksnes syn ikke vil påvirkes i like stor gra ifølge Beckröge. Her må man skille mellom barn opp til 8-årsalderen og voksne.


Synssystemet hos barn utvikler seg til de er 8-år gamle, og deretter låser systemet seg. Har man tilleggsting som skjeve hornhinner osv, kan det hende at man må ha en helt annen styrke enn synt i seg selv tilsier. Vi har et godt utvalg av linser.


Brillestyrke

Anonym bruker skrev: Det kan være elementer som gjør det rett å gå fra hverandre. Du jobber hele dagen. Du går ut om kvelden. Briller kan ha forskjellige funksjoner. Du vil ha kontaktlinser som føles behagelige og sørger for at øynene dine holder ut like lenge som deg.


Kort sagt: Du vil ha Biofinity-linser. Minus-glas bruges til nærsynede og plus-glas til langsynede. Såkaldte cylinderglas bruges til bygningsfejl.


Synsstyrker og brillestyrker er to principielt forskellige ting.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg