torsdag 18. april 2019

Vaksine bivirkninger

Vaksine bivirkninger

Bivirkninger av vaksine. Her finner du generell informasjon om vaksinebivirkninger og hvordan du melder. Folkehelseinstituttet er nasjonalt senter for vaksinebivirkninger. Andre kjente bivirkninger som kan oppstå de første dagene etter vaksinasjon: Lokalreaksjon på stikkstedet (hevelse, ømhet, rødhet) Lett feber, uro, gråt, søvnighet, utilpasshet eller manglende matlyst hos små barn. Hos små barn kan raskt stigende feber føre til feberkramper.


Vaksine bivirkninger

HPV- vaksine og bivirkninger (Statens legemiddelverk) Ulike sykdommer oppstår i alle aldersgrupper. Når man introduserer en vaksine i et vaksinasjonsprogram og vaksinerer et stort antall mennesker, kan det ikke unngås at sykdomsdebut i en del tilfeller faller sammen med vaksineringen i tid. Det er svært lite bivirkninger med sesongvaksiner, de er trygge og har blitt brukt i over femti år, forklarer Cox. Etter vaksinering er det vanlig å bli øm rundt innstikkstedet for vaksinen.


Noen kan også oppleve rødhet i samme området. Nedsatt bevegelighet kan forekomme, spesielt etter stivkrampevaksine. VG sitt tall er altså antall personer som har innrapportert bivirkninger , mens Dagbladet velger å fokusere på det totale antallet bivirkninger innrapportert. En person kan rapportere om rennende øyne, svimmelhet, vondt i stikksted og kvalme, og da har man fire bivirkninger som ofte henger sammen, men fortsatt bare én person.


Leve Influensa vaksine. Milde bivirkninger av levende influensa vaksine inkluderer rennende nese eller tett nese, hodepine og muskelsmerter, feber, hoste, sår hals, tungpustethet, magesmerter og oppkast eller diaré. Det har også vært tilfeller der vaksinen forårsaket livstruende allergiske reaksjoner, men dette sjelden skjer. Legemiddelverket publiserer her regelmessige oversikter over meldte bivirkninger etter vaksinering. Innrapporterte bivirkninger er så langt som forventet, og fordelene ved å gi vaksinen vurderes som langt større enn de mulige ulempene.


Det finnes tre typer HPV- vaksine. Jenter som fikk HPV- vaksine i 7. Ingen bivirkninger etter nese- vaksine. HPV-typer (kjønnsvorter, celleforandringer og kreft). Jeg tok vaksina for en uke siden og har ikke merket noen bivirknigner.


Jeg bor i USA for tiden, og her fikk vi. Hepatitt B- vaksine gir få bivirkninger , de vanligste er smerter, rødhet og hevelse på stikkstedet. Feber, utslett, tretthet, sykdomsfølelse, leddsmerter og muskelsmerter de første dagene etter vaksinasjon er også rapportert. Den kan også være fornuftig dersom du har en lidelse som svekker immunsystemet eller som vil bli verre ved en alvorlig diaré.


Kennelhoste er smittsomt. Det er uvanlig at hunden får bivirkninger av vaksinen, men noen ganger kan kvalme, feber eller allergiske reaksjoner, som kan være alvorlige, oppstå. Vaksine til bruk fra 9-årsalder som skal forhindre premaligne anogenitale lesjoner (i livmorhals, vulva, vagina og i anus), livmorhalskreft og analkreft som har årsakssammenheng med visse onkogene humane papillomavirus (HPV). Skal brukes i overensstemmelse med offentlige anbefalinger. I Østerrike er vaksinen en del av det vanlige vaksinasjonsprogrammet.


Som ved alle andre vaksiner kan også denne vaksinen gi bivirkninger hos noen. Alle dosene bør gis innen år. Personer som tidligere er vaksinert med kvadrivalent HPV- vaksine kan få doser med Gardasil 9. Sikkerhet og effekt for kvinner ≥år er ikke studert.


Pneumokokkvaksinen kan ikke gi deg lungebetennelse eller andre sykdommer. Stikkstedet på armen kan bli øm og sår. Feber og ledd- eller muskelsmerter er mulige bivirkninger.


Vaksine bivirkninger

De fleste trenger å ta vaksinen kun en gang, men personer med nedsatt immunforsvar eller problemer med milten trenger en dose til etter fem år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg