tirsdag 30. april 2019

Lukt vaskemaskin

Lukt vaskemaskin

Lagervarer leveres neste virkedag. Vaskemaskiner, kjøleskap, tørketrommel, komfyr, integrerte hvitevarer mm. Kommunikasjonssjef i Bosch og Siemens Hvitevarer, Katrin Ohlander, forklarer til bonytt. Lukter det ikke rent av klærne når du tar dem ut av vaskemaskinen ? Sitter det i en litt sur lukt , kanskje? Men heldigvis kan du fikse problemet ganske enkelt.


Det er jo ikke så stas. Hvorfor stinker det? Først litt info om selve stanken. Den kommer av at det bygger seg opp rester av såpe, tøymykner, fett og skitt i maskinen.


Lukten kan komme av at det bygger seg opp rester av såpe, tøymykner, fett og skitt i maskinen. Dette skjer særlig om du bruker vaskemidler uten enzymer, noe som er vanlig for blant annet ull og silke, og om du stort sett vasker på lave temperaturer. Skal du bli kvitt lukten kan du starte med det du har i kjøkkenskapet. Min vaskemaskin har over lengre tid nå ikke oppført seg tilfredsstillende.


Lukt vaskemaskin

Litt vanskelig å forklare lukta. Da blir det en litt ekkel lukt i klærne og de må vaskes på nytt. Luktproblemet har blitt større.


Vi ser på de nyere maskinene at mange vasker på og grader i høyere grad. Før vasket folk mer på 6 og grader, sier Stian Normann-Arvesen, produktsjef i Miele. Og lave temperaturer er grunnen til at flere opplever at vaskemaskinen lukter vondt. Har prøvd sånn pulver for å rense maskinen, men den synes jeg ikke virker.


Hver gang jeg vasker klær nå, lukter klærne surt. En annen god ting å huske på er om vaskemaskinen er ren. Men selv vaskemaskiner har behov for litt kjærlighet, omsorg og ikke minst rengjøring.


Her kan eddiken igjen hjelpe deg. Tips mot vond lukt i vaskemaskin. Luft ut av trommelen etter at du har kjørt en vask slik at fuktigheten forsvinner. Ikke la ferdigvasket tøy bli liggende inne i trommelen – da kan vond lukt utvikle seg.


Lukt vaskemaskin

Kjør regelmessig en vask på høy temperatur for å forebygge vond lukt. Et velkjent husmorstriks er at eddik fjerner vond lukt , og mange tyr til denne løsningen også for oppvaskmaskinen. Eddik kan brukes til å fjerne såperester og vonde lukter i oppvaskmaskinen ved å kjøre en tom vask med ½ liter eddik, men Widercrantz tror ikke det er noen varig løsning på problemet. Når du har sjekket alle punktene over er du klar for å kjøre et rengjøringsprogram med passende rengjøringsmiddel.


Før du legger i rengjøringsmiddelet i doseringskammeret bør vaskemaskinen være tom, og doseringsbeholderen bør bære ren. Hvis vaskemaskinen din lukter , kan det skyldes hyppig vasking på lave temperaturer og for lite vaskemiddel. Derfor bør du jevnlig vaske på ºC eller høyere, og bruke riktig mengde vaskemiddel i henhold til produsentens anbefalinger og mengden tøy. Slik forebygger du sur lukt i vaskemaskinen – For å unngå sur lukt bør man være bevisst på å kjøre en graders vask cirka én gang i uken, gjerne med håndklær og sengetøy, sier Malin Skaar.


Husk også på å la lukten stå åpen når du ikke vasker klær. Synes vaskemaskina mi lukter skikkelig drit der den står tom og uten vask i. Ta vare på vaskemaskinen. VEt det er et filter nede foran, dette drar jeg ut med jevne mellomrom og rengjør, men synes ikke det hjelper.


HAr prøvd å kjøre et vaskeprogram på maks varme uten klær for å rense ssytemet uten at det hjelper dærlig. Selv om vaskemaskinen kjører med såpevann, så trenger den vedlikehold. En mye brukt, men sjelden rengjort vaskemaskin , vil etter lang tids bruk avgi sur og muggen lukt. Den vil heller ikke fungere optimalt.


Da jeg kom hjem stappet jeg klærne jeg hadde hatt på, i vaskemaskinen. Så langt så godt, men etter et par uker begynte det å lukte kjeller av vaskemaskinen. Jeg løste det med å sette maskinen på graders vas. Sett maskinen på det varmeste programmet (uten klær i såklart) og la eddiken gjøre jobben med å fjerne gamle såperester og annet gruff.


Kjør til slutt maskinen en runde på lavere temperatur for å få renset skikkelig ut.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg