mandag 8. april 2019

Ultralyd uke 8 hva ser man

Hva vi kan se i uke 8. I løpet av uken begynner fingre, tær og albuer å formes men er vanskelig å se med vaginal ultralyd. Kroppen blir rettere og hodet rundere. Jeg skulle aller helst ventet noen uker til men det lar seg vanskelig gjøre grunnet sommerferien. Spørsmålet mitt er hva vi egentlig kan forvente og se ?

Og om alt ser bra ut med den lille, hva er den prosentvise sjansen for at det går fint til over uk. UL i uke men kunne se fint lite - 1. Noen ønsker ultralyd før rutineundersøkelsen på UNN i uke 18. Vi tilbyr tidlig ultralyd allerede fra uke 8. I tillegg til å bekrefte om det er hjerteslag kan vi i denne perioden se at fosteret ligger på rett plass i livmorhulen. Fosteret er blitt så stort at man som regel lett kan undersøke utviklingen og anatomien.


Vi kan se om det er flere foster.

Det er enkelt å måle fosterets størrelse (hode, mage og lårben). Skal på ultralyd i neste uke og gleder meg veldig. Ultralydundersøkelser i seg selv, er ikke noe Menneskeverd er imot.


Men når det gjelder tidlig ultralyd , kan det se ut til at vi mister flere enn vi redder. Ultralyd i uke er best egnet til å oppdage Downs syndrom. Jeg er i uke 1 og skal på ultralyd i morgen.


Hadde en spontan abort for noen måneder siden) Jeg lurer sånn på om noen som har vært på ultralyd så tidlig kan fortelle meg hva de gjør, og hva en egentlig kan se så tidlig? Stadig bedre ultralyd teknologi gjør at man kan se stadig flere detaljer allerede så tidlig i svangerskapet. Man kan nå se barnets kropp, hode, armer og bein. Vi ser at fosteret ligger der det skal, og vi kan som regel også si om det er tvillinger.


Fra uke og noen dager begynner fosteret å bevege seg litt, og i ukene som kommer dannes organene og er nesten ferdig i uke 12. Viktig informasjon angående ultralyd i uke 12. Derfor tidlig ultralyd. Legen kunne se fostersekken og kanskje en liten prikk, men han prøvde å se fra alle vinkler men kunne ikke få til noe målbart der.


Og han trodde at kanskje var det ei hjerte som slo. Jeg kunne jo ikke se noe der selvfølgelig bortsett fra fostersekken.

Kan gi foreldre mulighet til tidlig tilknytning til barnet. Ofte ser man barnet bevege seg. God tannhygiene er viktig når man er gravi floraen i munnen er litt annerledes, derfor er det viktig å bruke tanntråd eller tannstikkere i tillegg til tannbørste.


Videoen nedenfor gjelder fosterets uke som er det samme som mors uke 8. Når er den beste tiden å ta 3d ultralyd ? For å få bra bilde så anbefaler vi uke 2 og 28. Etter uker er det vanskelig å bruke ultralyd til å fastsette termin. D ultralyd utnytter datateknologi til å omdanne 2D til 3D bilder. Kjønn kan ikke bestemmes før etter uker , men vil ofte kunne bestemmes ved senere undersøkelser. Morkaken lar seg lett undersøke med ultralyd.


Man er spesielt opptatt av å finne ut hvor den ligger og om den fungerer normalt. Hvis hevelsen i nakken er større enn normalt, er det en økt sannsynlighet for kromosomavvik hos fosteret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg