tirsdag 16. april 2019

Hvordan koke poteter

Koke - og trekketiden varierer selvfølgelig etter størrelsen. Kokte poteter passer spesielt godt til mange av tradisjonsrettene våre, både med kjøtt og fisk. Det å koke poteter er ikke akkurat rocket science, men et par triks gjør så du enklere får et snasent resultat. Nordmenn har tatt poteten til sitt hjerte, men den er også elsket og flittig brukt i flere andre land.


Hvordan koke poteter

Amerikanerne bruker den gjerne til sine mashed potatoes, mens øst-europeerne inkluderer den i sine gryteretter. Koking av poteter er vel noe alle kan, tenker mange kokebok forfattere, men er det slik? Alle må vel ha en første gang de gjør noe, og koking av poteter er ikke noe unntak.


Nå er det mange fakta om poteter , mange typer og tilberedninger, men koking er vel det mest vanlige. Selv om jeg selv ofte steker rå poteter. Ovnsstekt potet er ypperlig som tilbehør til middagen.


Store bakte potet gjør seg også godt som middag eller kveldsmat på senere med litt purreløk, bacon og rømme. Hvordan baker du poteter best? Smør en ildfast form. Legg i potetskiver og hell over fløte.


Stek formen med fløtegratinerte poteter i ovnen på 200° C i ca. Legg ost på toppen og stek videre i ca. Trekk kjelen til side og la stå noen minutter. Slå av vannet når potetene er ferdigkokt, og sett kjelen tilbake på platen et øyeblikk slik at den siste vannskvetten fordamper. I denne filmen viser Bent Stiansen deg hvordan koke poteter.


Hvordan koke poteter

Visste du at det lønner seg å koke potetene med skall, for å unngå at de koker i stykker? Se filmen, for flere smarte tips. BAMA Gruppen AS 10views. De irske vet hvordan. Denne blandingen av potet og kål vil få smaksløkene til å løpe løpsk.


Litt vann, noen poteter , og du er godt i gang. Det er svært enkelt, men likevel er det mange som ikke kan det. Hvis du svarer ja, så er det bare å lese videre. Jeg husker første gang jeg selv skulle koke poteter. Etter noen minutter koker det.


Hvordan koke poteter

Skrell poteter og skjær dem i tynne skiver. Da skrur du plata ned på laveste eller nest laveste hakk, litt avhengig av hvor kraftig plata er. Er de ikke det lar du dem stå litt til.


Rødbeter kokes med skall i rikelig med vann til de er møre. Når det har gått ca. La bladfestet sitte på med ca. Potet er mest brukt til mat for mennesker, men kan også bli til dyrefôr, potetmel, stivelse, dextrin eller alkohol.


Hvordan koke poteter

Ukokt potet er lite fordøyelig, men dersom den varmes opp, blir stivelsen mer tilgjengelig som næring. Poteter kan stekes, bakes og kokes, med eller uten skallet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg