torsdag 21. mars 2019

Tabelltrekk 7112

Tabelltrekk 7112

Enten etter tabell (tabellkort) eller prosent (prosentkort). Systemet består av ulike tabellnumre som gjør at også forventede tillegg og fradrag blir lagt til i beregningene. Hensikten med tabelltrekk er å sørge for at du betaler nok skatt gjennom hele året, slik at du unngår å få baksmell på skatten.


Jeg forbeholder meg INGEN rettigheter. Denne siden går under lisensen cc by-sa 3. De to siste sifrene i trekktabellnumrene angir om du har et fradrag- eller tilleggsbeløp til inntekten (utenom personfradrag og minstefradrag). Forskjellen er altså svært liten. Nei, du har misforstått. Her finn du ein elektronisk versjon av trekktabellane.


Trekktabellane viser kor mykje skatt arbeidsgjevaren skal trekkje dersom du har eit skattekort (skattetrekksmelding) som viser ein tabelltrekk. Dermed slipper du en ekkel baksmell dersom inntekten din plutselig skulle bli høyere enn ventet noen måneder. Ifølge Lise Halvorsen har langt de fleste lønnstakere tabelltrekk. Du trenger ikke nytt skattekort for å forhøye skatteprosenten. Du kan bruke både BankID og MinID.


Har du tabelltrekk så baseres den på en fast månedslønn. Vil tro det er ekstravakter dine som gjør at du har fått høyere trekk en beregnet. Uansett bare å sjekke skattekortet ditt om det stemmer, du kan endre det gjennom hele året. Og det begynner jo å haste hvis jeg må justere opp skatten.


Med tabelltrekk vil hvor mye du skatter variere fra måned til måne men for å finne prosent skatt du er trukket ville jeg funnet det ut på følgende måte. Du får jo oppgitt hvor mye du blir trukket i skatt. Ta dette beløpet delt på brutto, og du finner ut hvor mange du blir trukket i skatt. Hvis det er NAV som står for utbetaling så kan det være de har gjort en feil og lagt inn prosenttrekk i stedet for tabelltrekk. De fleste har tabelltrekk , i tillegg til en fast prosent som trekkes av biinntekter og overtid.


Anne Kirkhusmo fra Skatteetaten. Hva er grensa for å endre tabell? Har nettopp begynt i ny jobb, så gikk inn på Skatteetaten for å dobbeltsjekke at jeg hadde aktivt skattekort. Det ble skrevet ut 2. Føler meg så dum, så tar denne som anonym.


Jeg ser at tabelltrekket som foretas i systemet er høyere enn det som regnes ut på Skatteetaten sine sider. Er det slik at tabb. Jaa, det var denne skatten som jeg selvsagt ikke har peiling på. Har hatt prosentkort hittil, og bestemt prosenten selv. Har ikke hatt restskatt, derimot penger til.


Jeg har der gtt fra tabelltrekk 71Dette utgjr ca. Den forutsetter at du betaler skatten i lpet av 1mneder. Trekkrutine for beregning av forskuddstrekk.


For deg som er, eller som er gravid og kommer til å bli alenemamma eller alenepappa. Vil du jobbe med Employer Branding og våre program rettet mot studen. Beløpet variere avhengig av tabellen.


Om du har lite inntekt er det mye sikre å trekke prosenttrekk da dette altid er høyere enn tabellens prosent. Tabelltrekk er farlig om man tjener lite.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg