torsdag 28. mars 2019

Hjertelyd foster

Lytt til din babys hjertelyd med hjertelydsmonitor. Kjøp doppler i dag! Min snille jordmor har sagt at jeg kan komme opp til henne i morgen, for å se om vi finner hjertelyd. Jeg er livredd for at det ikke skal være liv inni magen. Men det jeg lurer på, er hvor stor er sjansen for å høre hjertelyd hos jordmor i uke 11?


Fosterlyden er lyden av fosterets hjerteslag. Den kan høres med stetoskop fra omkring 20. Vi fikk ikke vite kjønn på ultralyd fordi babyen var hemmelighetsfull. Dagen etter var jeg på svangerskapskontroll, og legen målte hjertelyden til fosteret.


Det slo 1slag i minuttet, og legen sa at det sies at jenter har slag på mellom 1og 16 og gutter på mellom 1og 140. Hjertelyd er noget stort set alle gravide glæder sig til. Det lille fosters hjerte, der slår, er tegn på liv og derfor et beroligende syn eller en livsbekræftende lyd for den der, ønsker sig en baby. Visste du at det er mulig å lytte til ditt ufødte barn? Du kan nå med en hjertelydsmonitor lytte til din ufødte baby.


En hjertelydsmonitor er en ultralydsscanner, som de du ser hos din jordmor. Hva regnes som en normal Fosterets hjertefrekvens? Hvis fosterets hjertefrekvens er unormalt lavt tidlig i svangerskapet, kan det være et tegn på forestående abort. Men man må altså vite mot hvilken side babyens rygg ligger.


Men fosterlyder, altså den summingen babyen hører inne i magen f. Men ettersom du faktisk greide å skjønne hva jeg mente,så var det vell ikke så helt på bærtur. Det er vel ikke hjertelyd ? Ehh neida, jeg ville bare fortelle deg at det ikke er hjertelyd , men foster lyder. For mange gravide gir det en ekstra trygghet å kunne lytte til babyens hjertelyd , og det kan også være en hyggelig opplevelse for fedre og søsken. Det sies at jentefostre har en hjertefrekvens på mellom 1og 16 og gutter på mellom 1og 140.


Mitt helsekort for gravide sier 1og 1i uke 2 1i uke og 1i uke 35. Så i begynnelsen vil jo alle foster ha høy hjerterytme. Ville bare si at jeg har vært til ultralyd i dag og absolutt alt var bra.


Jordmor Marie forteller at kvinnene og parene som kommer til svangerskapskontroll er særdeles opptatt av dette med fosterets kjønn. Alle spør minst to ganger på kontroll spørsmål som har med fosterets kjønn å gjøre. Vi fraråder, at du bruker AngelSounds i de første ukene av graviditeten da det kan være vanskelig å finde hjertelyden, og monitoren vil derfor kunne gi anledning til unødvendig bekymring.


Men så på papirene etterpå at hjertelyden hadde synket fra ca 1for ein uke siden til 1nå, er det normalt? Jeg har vært på ultralyd og er så fortvilet. Legen fant ingen hjertelyd enda jeg er nesten uker på vei. Jeg skal tilbake til ny ultralyd etter to uker.


Legen sa hun regnet med at jeg måtte ta en abort hvis ikke jeg hadde en spontanabort innen den tid. Jeg fikk min mors stetoskop, hun hørte hjertelyden til min bror rundt uke med det. Jeg derimot, hadde også doppler, og denne hørte jeg hjertelyd i uke me men med stetoskopet lot det vente på seg til uke 17. Er i uke 1 legen hadde ikke tid til å høre etter noe hjertelyd i uke 1 og på toppen av det så har det skjedd en feil med sending av henvisning til ul så nå vet jeg ikke hvortid jeg kommer til der.


Har fortsatt symptomer ( kvalme og bekkenløsning), men hadde håpet på et svar om at symptomene forsvant om det var noe gale.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg