mandag 4. mars 2019

Røde hunder bilder

Ikke sjelden fører røde hunder til forbigående leddplager, det vil si hevelse og stivhet i fingre og føtter. Dette er en uskyldig komplikasjon som også går tilbake uten behandling, men leddplagene kan henge i noen dager lenger enn selve sykdommen. Du smitter fra uker før utslettet kommer, til dager etter at utslettet er brutt ut.


Røde hunder smitter via dråpene du hoster og nyser ut. Det går 2-uker fra du er blitt smittet til utslettet kommer.

Hvis du har hatt røde hunder én gang, kan du ikke få det igjen. Foreldre som velger å ikke vaksinere barna sine, bør være spesielt obs på dette. I det norske vaksinasjonsprogrammet gis det en effektiv vaksine mot røde hunder ved måneders alder og i 6. Røde Hunder er sjeldent i Norge etter vaksine ble innført. Den syke må få beskjed om å unngå nærkontakt med gravide, og gravide i nærmiljøet bør testes serologisk.


Det farlige ved røde hunder er hvis en gravid kvinne som ikke har hatt sykdommen, blir smittet. Tidligere var røde hunder hos gravide blant annet årsak til medfødt blindhet og døvhet.

Hvordan får man røde hunder ? Utslett i form av lyserøde prikker kommer 1-dager etter at sykdomstegnene startet. Formålet med å vaksinasjon mot røde hunder er å forebygge at gravide kvinner blir smittet og dermed risikerer å føde barn med medfødt rubellasyndrom. Siden da har formålet vært å stoppe sirkulasjonen av rubellaviruset i Norge. Det medisinske navnet på røde hunder er rubella etter det latinske opphavsordet ruber som betyr rød.


La bildene dine få den oppmerksomheten de fortjener. Bestill fra fotoknudsen! Vi har et stort utvalg design tilpasset livets viktigste øyeblikk. Last ned appen og bestill.


Bevar minnene i en vakker og personlig fotobok. Det er vi stolte av og veldig glade for. I og med at røde hunder er så sjelden i Norge i dag, vil det kunne være vanskelig å oppdage sykdommen. Diagnosen bekreftes ved en blodprøve som sendes inn til et laboratorium for testing.


Besøksvenn med hund er en populær aktivitet for firbente venner. Lette tilfeller av røde hunder -lignende sykdom med utslett, lymfeknute­svulst og eventuelt leddhevelse kan forekomme (nesten bare etter førstegangs vaksinasjon).

Selv om bildet kan være svært likt røde hunder , er det ingen risiko for smitte til andre. Symptomene kommer oftest to til tre uker etter vaksinasjon. En slik hendelse er lite. Se bilder av rasehunder og les erfaringer fra eiere av disse hunder. Finn ut hvilken hunderase som passer best for deg.


Her kan du lese om alle hunderaser, fra de små, mellomstore og til store raser. Noen raser er egnet for allergikere, og er hunderaser som røyter lite. I denne artikkelen vil jeg nevne de fleste, og alle nokså vanlige, hudproblemer hos hund i Norge.


Man kan kun få sygdommen én gang, da man bliver immun efter første smitte. Derudover bliver de fleste vaccineret mod røde hunde , ligesom vi vaccineres mod fx mæslinger, lussingesyge, polio, mm. Læs her om symptomer.


Mange er også arvelig belastet, men graden av arvelighet kan variere rasene i mellom.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg