onsdag 27. mars 2019

Fløtegratinerte poteter med

Fløtegratinerte poteter med

Finhakk hvitløk og tilsett i fløten sammen med salt og pepper. Husk at potetene trekker en del salt, så her kan det være greit å smake til godt. Skrell poteter og skjær dem i tynne skiver. Smør en ildfast form.


Legg i potetskiver og hell over fløte. Stek formen med fløtegratinerte poteter i ovnen på 200° C i ca. Lam med fløtegratinerte poteter Perfekt stekte lammeskiver servert med fløtegratinerte poteter , lettkokte grønnsaker og kryddersmør smaker nydelig til søndagsmiddag om høsten eller som påskelam.


Fløtegratinerte poteter er enklere enn du tror, og smaker deilig som tilbehør til både biff, kylling- og fiskeretter. Denne oppskriften på fløtegratinerte poteter med hvitløk er den klassiske varianten, men tilsett gjerne litt hakket chili for mer spicy smak. Se video for steg for steg instrukser til perfekte fløtegratinerte poteter. Få ting er så enkelt å lage, men smaker samtidig så godt som fløtegratinerte poteter.


Personlig synes jeg hvitløksmaken er det som gjør potetene virkelig gode. Derfor innholder oppskriften hele fed er du ikke så glad i hvitløk er det bare å redusere på antallet. Du kan også bruke løk).


Smak til med rips- eller rognebærgele, salt og pepper. Dekk kasserollen med litt plastfilm eller et lokk. Fortsett med å lage fløtegratinerte poteter. Reply gode oppskrifter med lam - Mat På Bordet 19.


Server lammesteken med fløtegratinerte poteter og gjerne eller grønnsaker som tilbehør. Det smaker deilig til både kjøtt- og fiskeretter, men kanskje spesielt godt er det til roastbiff, spekemat, kylling eller stekt biff. Kilde: Opplysningskontoret for frukt og grønt. Men den kan også være en middag i seg selv ved å blande inn andre grønnsaker.


Lam og fløtegratinerte poteter går hånd i hånd. Her har vi fylt den saftige lammesteken med hvitløk og rosmarin. Fløtestuede poteter kan serveres til så mye, eksempelvis til roastbiff, kylling, kalkun og kokt skinke for å nevne noe. En grønn salatbolle ved siden av er meget godt. Lag store porsjoner med gratinerte poteter , da erfaringen tilsier at det går mye, mens tilbehøret drøyes!


Fløtegratinerte poteter med

Alle elsker fløtegratinerte poteter. Vi topper dem med hvitløk og parmesan. Effektivt, men like godt!


Legg potetene sammen med fløte, salt, laurbærbla timian, finhakket hvitløk, revet muskatnøtt og eventuelt nykvernet hvit pepper i en kasserolle og kok opp. La småkoke under omrøring i fem minutter. Legg ett lag med potetskiver i den smurte formen, strø over halvparten av hvitløken og krydre med salt og pepper. Hell over fløte til det akkurat dekker potetlaget. Ha over ett nytt lag med poteter , resten av hvitløken, salt og.


Tinas lammestek med fløtegratinerte poteter Enkelt, saftig og velsmakende. Skal du servere stekt kjøtt til søndags- eller festmiddagen er det lite som slår skikkelig gode fløtegratinerte poteter som tilbehør. Hemmelighet for å få dem skikkelig gode ligger i mengdeforholdet mellom poteter og væske.


De kan fort bli for tørre, og de kan også fort bli for vassne. Ingen av delene er noe særlig. Slik lager du fløtegratinerte poteter med hvitløk og ost. Sett ovnen på 1grader.


Fløtegratinerte poteter med

Rens og finhakk løk og hvitløk. Ha potet , løk, hvitløk, fløte, melk og hakket timian i en stor gryte. Rør godt underveis og smak til med salt og nykvernet pepper.


I helgen var jeg på hyttetur med kusina mi, Ingri og vi bestemte oss for å lage noe ekstra godt for anledningen lørdag kveld - nemlig saftige kyllingbryst med fløtegratinerte poteter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg