torsdag 28. mars 2019

Blogg om sykdom

Jeg kan ikke skrive om hvordan det er å leve med svært alvorlig grad av ME, for der har jeg heldigvis ikke vært. Men jeg har en alvorlig grad av sykdommen og kan skrive litt om hvordan det er. Se for deg at du våkner opp en morgen.


Egentlig ville du helt sovet litt mer, for du føler deg ikke uthvilt. Sophie Elise har visst droppet drømmen om en Griffon (som jeg skrev om HER), noe som er helt fantastisk.

Det skulle egentlig bare mangle etter all informasjonen hun har mottatt om rasen. Selv om de visste hvilken sykdom jeg hadde var jeg fortsatt gjennom mange tester. Jeg var hos øyelege, tok en nervetest som var kjempe von var i MR maskinen et par ganger og styrketestene som ble tatt hver dag. Ei jente på år som har hatt crohns sykdom siden jeg var 17. Jeg opprettet denne bloggen for å skape mer bevissthet rundt dette med å leve med en usynlig sykdom , min diagnose, morbus addison.


En sykdom som er ukjent for de fleste og som mange ikke forstår seg helt på. Jeg forstår det kan være vanskelig å forstå noe man ikke ser og ikke kjenner på selv.

Jeg ønsker å fokusere på det som er positivt. Det hender jeg må jobbe hardt med det. På tide å komme ut av drittskapet Hadde du spurt meg for år siden om jeg i begynnelsen av årene skulle skrive et blogginnlegg om min kroniske sykdom hadde jeg ledd. Ved min side i sofaen vil fastlege Elisabeth Kjølholdt sitte.


Hun også vil si noe om dette viktige temaet usynlig sykdom. Litt nervøs er jeg for om jeg blir såpass ivrig at jeg begynner å prate som en usammenhengende foss. Det kan nemlig lett skje når jeg brenner for et emne. Men det går vel som regel greit.


Derfor er det sikkert veldig mange som lurer på hvorfor jeg ikke har skrevet noe om sykdommen eller noe lignende i det siste. På denne siden finner du bloggere som skriver om ME på norsk. Her finner du også bloggere som har ME, men som ikke primært blogger om sykdom. Jeg setter stor pris på om du gjør meg oppmerksom på blogger jeg ikke er klar over, på presentasjoner som ikke stemmer eller linker uten innhold. Det skal ikke være lukkede blogger i listen.


En blogg om revmatiske sykdommer fra. UiO å få flere studenter til å bruke metoden i diagnostikk av revmatiske sykdommer. På Visma- bloggen finner du alltid oppdatert fagstoff som øker din kompetanse.

Vi bruker cookies for å registrere din aktivitet på våre nettsider og kombinerer denne informasjonen med opplysningene du oppgir for å danne en profil, slik at vi kan vise deg innhold tilpasset dine interesser. Ikke med vilje, men jeg kjenner at det går litt inn på meg. Jeg lar meg påvirke av media. ME er en fryktelig sykdom , og hver gang det står noe om det i media, så er det to steile fronter som presenteres. Den ene siden sier at det er en biologisk sykdom , og vi trenger mer kunnskap og medisiner.


Sykdommen rammer stort sett personer over år, men yngre personer kan også rammes. Gjennomsnittsalder ved sykdomsstart er ca. Dette er virkelig ikke en sykdom jeg vil ønsket på min verste fiende en gang og med tanke på hvor dype spor eksamen satt sitter fortsatt ALS godt fast i mine tanker. Trude blogger om den vonde tausheten ved sykdom Som nær pårørende til en som nylig har dødd av prostatakreft, så ønsker jeg å dele noen tanker og erfaringer om dette med åpenhet eller ikke, når man blir rammet av kreft.


Det har nå vært skrevet mye fra min side om stigmatisering ved sykdom og da særlig mot alle dem som lider av sykdommer man ikke kan se. Men hvordan skal man egentlig komme seg videre når livet en gang har blitt slik at man er fanget i en sirkel av depresjon, sosial angst og ulike negative spor som synes vanskelig å komme seg ut fra? Snakk med barna om sykdom i familien.


Helseutfordringer er en del av livet barn tåler å snakke om. Tro det eller ei, men den uopphørlige trangen til å bevege på beina kan være et symptom på en sykdom. Blogg om helse og livsstil.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg