fredag 22. mars 2019

Få spedbarn til å sove

Få spedbarn til å sove

I tillegg tror hun at mange foreldre feilaktig tror at barna har et lite søvnbehov fordi de virker aktive og våkne, mens de i realiteten er overtrøtte. Selv spedbarn kan lære å sove hele natta. Slik fikk de barna til å sove.


Få spedbarn til å sove

Få barnet til å foretrekke sin egen seng. Les flere nyheter her. Smart mating hjelper babyen med å sove. Det kan være en fordel å amme babyen ordentlig mot slutten av dagen, slik at den blir mett og kan sove i lengre perioder om natten.


Hun forteller at babyen burde vennes til å sove i egen seng etter fylte seks uker, men at mange velger å vente til babyen er mellom seks måneder til ca. Karin Naphaug er forfatter av boken Sov godt, barnesykepleier og helsesøster. De fleste foreldre ønsker ikke å ha barn i sengen fordi de ikke får sove selv, sier hun.


Eller ringt til ein ven i håp om ein lur metode som ingen har prøvd. Både barn og foreldre får betre fysisk og psykisk helse og trivsel med gode søvnvaner. Vi lærer betre, yter betre, får betre hukommelse og vi lever lenger når vi får nok søvn.


Likevel er det ikkje like lett å få babyen til å sove , uansett kor trøtt alle er. Det finnes ingen universalmetode for å få barn til å sove hele natten, men hvis babyens grunnleggende behov er dekket, er mye gjort. Og vanligvis sover ikke babyer hele natten før de er rundt seks måneder gamle.


Få spedbarn til å sove

Gi barnet mulighet til å lære å sovne av seg selv uten hjelp - om barnet til nå har vært vant til å sovne ved mating eller byssing. Legg henne til å sove søvnig, men våken. Kilde: Nina Misvær, førstelektor, helsesøster og forfatter av boken Sove hele natten. Her er leggemetoder som får babyen til å sove uten gråt.


Spedbarn kan sove hele natta. Kevin blir aldri trøtt. Hvordan få baby til å sove. I generasjoner har man vugget de minste i søvn. Bevegelse får nemlig en baby til å falle til ro.


En slyngevugge bruker opp-ned-bevegelse for å bysse en liten. Da er det gjerne uro og kolikk hvis ikke barnet klarer å sove , understreker Misvær. Hun peker på at det viktigste for mange nybakte foreldre er kunnskap om barns søvn.


Forskning viser at å tidlig lære foreldrene om barns søvnmønster og avlive en del myter, bidrar til å forebygge søvnproblemer, sier Misvær. Laat je inspireren door ons grote aanbod FA. Bestel gemakkelijk online! Vandaag de dag is Wehkamp hét online warenhuis voor gezinnen. Ontdek het bij Wehkamp!


PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Een fris gevoel en verzorgd lichaam met de verzorgingsproducten van Fa. Bekijk alle aanbiedingen en bestel direct op Etos.


Barn som får mye stimuli som byssing, eller å sovne ved brystet eller med flaske, blir fort vant til dette – og forbinder dette med å sove. Naphaug anbefaler å gravis redusere denne ekstra stimulien slik at babyen klarer å finne søvnen selv. Kanskje kan babyen bysses i sengen i en overgangsperiode?


Lite visste jeg da om hvor god tid vi faktisk hadde på å få opp sengen. Den nyfødte ville ikke sove i egen seng. Så sårbar og liten. Nyfødt og uskyldig. Kun mamma og pappa sine kropper er gode nok til å sove oppå på natten.


Vår datter skreik i det vi la henne ned i egen seng. Men det er fint lite man kan gjøre om barnet ikke vil eller klarer å sovne. Det er ikke alltid så lett å få barn til å sove. Man kan legge til rette for at barnet sovner, men man kan ikke tvinge dem til å sovne, avslutter Fuglestad. På 80-tallet var det vanlig å anbefale at spedbarna skulle sove på magen.


Få spedbarn til å sove

Når man gikk over til å anbefale å sove på ryggen, falt forekomsten av krybbedød dramatisk. Nå har forskere funnet ut mer av hvorfor spedbarn ikke bør sove på magen. Våkenetter er en del av det å bli foreldre, men når våkenettene utvikler seg til å bli langvarige søvnproblemer, er det på tide å ta grep om situasjonen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg