onsdag 6. mars 2019

Fryse marsipankake

Marsipankake har aldri vært enklere. Hent selv eller få levert. Vi leverer i hele Norge. Bestilling har aldri vært enklere. Jeg laget en marsipankake som egentlig skulle spises i dag.


Fryse marsipankake

Nå viser det seg at det ikke blir noe før tirsdag, Er det noen som vet om den kan fryses slik den er? Kaker som egner seg til å fryse gjør dessuten forberedelsene til store festdager vesentlig mye enklere. Når du kan gjøre det aller meste klart på forhån og kun ha de små detaljene å ta hånd om på selve dagen, blir det mindre stress og mer tid å tilbringe med gjestene.


Lurer du på om du kan fryse restematen? Eller ting som er på vei til å gå ut på dato? Her får du vite hva du kan, og ikke kan, putte i fryseren. Et luftig og flott sukkerbrød fylt med bringebærsyltetøy, pisket krem og valnøtter blir til klassisk marsipankake.


En klassisk marsipankake passer til de fleste anledninger. Jeg impulskjøpte en hel marsipankake til halv pris. Det virket som en god ide, jeg tenkte å fryse den ned og ha den i bakhånd.


Nå er jeg litt mer usikker på hvor lurt det var. Hvordan fryser man ned en marsipankake ? Kan den deles opp på forhån sånn at jeg eventuelt kan t. Med norske egg har vi bakt et luftig og flott sukkerbrø og fylt det med friskt bringebærsyltetøy, pisket krem og valnøtter. Høres det vanskelig ut? Følg trinn for trinn bildene nedenfor og resultatet blir garantert bra. KK Søtt-appen har alle oppskriftene du ønsker deg, lekre bilder, interaktiv handleliste og enkle, praktiske funksjoner slik at du kan få inspirasjon, planlegge, handle, bake og dele med mobilen.


Og hvordan skal man egentlig fryse ned maten? Vi har sett på hvilke matvarer som tåler å bli fryst ne og er like fine når vi tar dem opp igjen. Og hvilke som helst ikke skal legges i fryseren. I tillegg får du noen gode tips til hva du skal tenke på når du legger mat i fryseren.


Dette bør du huske på når du skal fryse mat: 1. For å unngå at marsipanen svetter – sett kaka i et kjøleskap som ikke blir lukket opp og igjen i ett sett. Det gjør at det blir kondens på marsipanen (at den svetter). Det finnes også en del kjøleskap som er svært fuktige.


Det beste er å oppbevare en marsipankake i en tett beholder eller i en eske. Oppskrift på marsipankake med bringebær. Du trenger: Sukkerbrød egg 1g sukker 1g hvetemel ts bakepulver Smør til pensling av formen. Forvarm ovnen til 1°C. Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis, ca.


Går kjempefint å fryse den, bare beregn goood tid når du skal tine den igjen. Kan med fordel deles i stykker før du fryser den- da kan du ta ett og ett stykke. Har en marsipankake som ble bakt fredag før helgen. Den kjennes fortsatt god ut, og har vært holdt kaldt hele tiden.


Mamma har nemlig alltid marsipankake julaften. Hun har den på kjøkkenbenken en del timer, så setter hun den i kjøleskapet. Smaker alltid som fersk kake.


Suksessterte fryser jeg også, og den kan i grunnen spises direkte fra fryseren også, så du trenger ikke engang huske på å ta frem for å tine i timesvis før besøk heller! En åpenbar løsning er selvsagt å fryse ned varene. Få oversikt over holdbarheten på maten og bli flink til å datomerke, så sparer du både miljøet og lommeboka! Her er et lite grunnkurs i nedfrysing av varer.


Innfrysing: Skal man fryse ned mat som ikke har vært frosset før, oppnås best kvalitet ved en innfrysingstemperatur på minus grader, ifølge Samvirke. Da dannes det ikke like mange iskrystaller i maten som når den fryses ved varmere temperaturer, hvor innfrysningstiden er lenger. Jeg var usikker på om jeg turde fryse bunnene, at de ikke ville bli like gode som når de nettopp er stekt. De smuldrer fort når de er helt ferske.


Dessuten er oppskriften her den eneste jeg har fått skikkelig til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg