søndag 3. mars 2019

Små røde prikker på kroppen

Små røde prikker på kroppen

Mange røde prikker på kroppen ? Dette kan det være. Takk for spørsmålet ditt. Cherry angiomer ses som små røde til lilla prikker i huden. De varier i størrelse fra noen få millimeter, til nær en centimeter. Antall cherry angiomer varierer fra kun noen få på kroppen , til mange hundre hos enkelte.


Små røde prikker på kroppen

De kan likne på føflekker på avstan men når man ser nærmere er de røde i farge. Hvis du har fått mange røde prikker på huden i det siste, er det trolig Cherry Angiomer. Føflekkreft kan også opptre som små flekker i huden, sier Strandhagen.


Men at barn får røde prikker på huden, er ifølge Annette Resch, privatpraktiserende barnelege og spesialist i pediatri ved Doktor Barnego ganske vanlig: - Barn har meget reaktiv hud og en ser raskt merker og røde prikker av ymse slag på huden deres. Avhengig av alder, vil barn lett få prikker på huden av ulike årsaker, sier Resch. Kløende, små røde prikker kan virkelig være så mangt.


Og for å gi noen råd om hva du bør gjøre eller om der er noen kremer som vil hjelpe deg, så måtte jeg ha visst hva diagnosen var, dvs hva dette er. Jeg er plaget med røde prikker på kroppen som klør. Prikkene er bitte små og holder seg på èn plass til de er tørket inn (blir en liten skorpe på hvis jeg har klødd meg).


Dukker stadig opp nye. Begynte på brystet og skuldrene foran og bak. Nå er det også på armene, men lite på brystet.


I det siste har det dukket opp en del røde prikker og små føflekker rundt omkring på kroppen min, hovedsaklig på magen. Jeg synes dette er utrolig irriterende, da jeg virkelig ikke liker føflekker og spesielt ikke på magen. Kløen er sterkest på steder der skabbmidden finnes, men kløen rammer etter hvert hele kroppen.


Hode og nakke går som regel fri for smitte og kløe. De fleste utvikler kløende, røde prikker , av og til små blemmer, og etter hvert skorper som følge av kløingen. Skabbganger blir ofte synlige. Disse røde pletter på huden er ikke kræft. De er godartede tumorer, men det er stadig en god ide at være opmærksomme på , om de ændrer sig.


Du bør tale med lægen, hvis du får mange røde pletter på det samme område. Røde pletter på huden bør ikke give ubehag. Hvis de gør ondt, klør eller på anden måde generer dig, så se din. Sopp ellers på kroppen blir gjerne kalt for ringorm”. Vær også oppmerksom på at enkelte alvorlige infeksjoner, som blodforgiftning eller meningokokksykdom, kan gi hudblødninger som likner på utslett.


Eksempler på hudsykdommer som gir utslett eller andre hudforandringer er: EkseHuden blir rød og væskende eller tørr og skjellete. Koop nú Roede in onze Webshop of de Bouwmarkt! Of je nu dagelijks klust of één keer per jaar. GAMMA is er voor iedere klusser! Er en gutt på år som nylig hadde samleie med noen uten beskyttelse.


Små røde prikker på kroppen

Jenta har ikke hatt noe samleie på år, og sjekket seg da for kjønnssykdommer (noe hun ikke har). Hun har heller ikke hatt noe utflod ifølge hun. Jeg merket noen dager senere at jeg fikk noen små røde prikker på penishodet, og litt lengre ned. Etter 1-dager kommer et karakteristisk utslett prikker som klør og etter hvert får skorper på seg.


Utslett: Prikker over hele eller deler av kroppen. Først er prikkene små og røde , før de hovner litt opp og blir til væskefylte blemmer. Små røde prikker er godartede kapillære svulster synlige gjennom huden. De stammer fra det faktum at utviklingen av svulster gjør svulster i kapillærene svakere, og etter en periode dannes buler på dem på grunn av blodtrykk, som vises på huden i form av små , røde dråper. La oss ta en titt på noen flere fakta.


Hva er egentlig røde flekker på huden? Røde flekker på huden er en utvidelse av kapillærene på grunn av små brudd i karsystemet. Et annet kjennetegn er utslett som ser ut som små innsektstikk eller småsår.


Dersom du klør på utslettet, kan du få skorpebelagte sår. De kalles på fagspråket Campbell de Morgan spots, og på folkemunne kirsebærflekker. Har du hørt om cherry angiomer før? De er ikke farlige, men må skilles fra andre utvekster som kan forekomme i huden, sier Kjetil Guldbakke, hudlege ved.


Små røde prikker på kroppen

Jeg klør sånn over hele kroppen , får røde prikker overalt og ofte. Der findes en lang række årsager til røde knopper på huden. I det hele taget kan røde knopper kan optræder hvor som helst på kroppen. Nogle gange er røde knopper et symptom eller et tegn på en tilstand eller en lidelse.


Selvom røde knopper normalt er ufarlige, bør du holde øje med dem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg