mandag 11. mars 2019

Dorull nisse

Dorull nisse

Vi viser deg, steg-for-steg, hvordan du kan lage en dorullnisse , lekre serviettringer og en snølykt-vase av - nettopp - dorullene. Alle oppskriftene er så enkle å følge at både barn og voksne kan være med og lage – så her er det bare å ringe inn til juleverksted for hele familien! Juleverksted er moro for både liten og stor. Dorullnissen kjenner vi alle, men visste du at det er så mye annet man kan lage med doruller? Her gir vi deg gode ideer: 1. Kanskje kan den kombineres med en batteridrevet lysslynge?


Det nærmet seg påske, og tradisjonen tro hadde det skjedd et grusomt drap ikke langt unna en mesterdetektiv. Mesterdetektiven var for anledningen ingen ringere enn Dolokk Holmes, og drapet hadde skjedd i et omreisende sirkus som for anledningen holdt til i Dorullby. Jeg fikk en dorullnisse av to venner til jul for noen år siden. Om den vandrer fortsatt videre er. KLASSIKER: Bildet viser en typisk dorullnisse på ski, og er sendt inn av en ivrig far.


Ifølge smitteekspertene kan både dorullen og filten holde lenge på bakterier. Dagens julestrikk: Tovet dorullnisse. Desember nærmer seg!


Dorull nisse

Skal man få strikket litt ny julepynt i år, kan det være lurt å begynnne allerede nå i november. Eit obligatorisk innslag i denne førjulstida. Detta e ein neandertalar nisse (min åring ser på det var en gang et menneske), for. Nå som alle delene er ferdig er det bare og feste de sammen. Ta lim rundt enden på dorullen og hold hodet inntil til limet har størknet.


Ta dermed limet på kantene av nisseluen og hold inntil hodet til limet så har størknet, og vips, så har du en fin hjemmelaget dorullnisse. Få ting er så koselig som når store og små samles rundt bordet for å være kreative sammen. Men har du gått lei av å lage dorullnisser?


Denne siden ble sist oppdatert 02. De fleste er gratis. Unntaket finnes på Lillehammer. For noen uker siden bestemte studentene ved barnevernlinja på Høgskolen i Lillehammer seg for å lage en dorullnisse litt utenom det vanlige. Foto: Elisabeth Nielsen) Jeg er sterkt imot bruk av doruller til å lage håndarbeid av.


Dorullene har vært, nettopp på do, og er meget uhygieniske. English translation will come later. Her finner du lenker til strikkeoppskrifter på julepynt. På et eller annet tidspunkt måtte jeg lage en dorull -dukke.


Dorull nisse

Av Eli Kristine Økland Hausken. Fjøsnissen eller nissen er en skikkelse som ifølge folketroen særlig holdt til i uthusene på en bondegård. Nissen i norsk tradisjon overtok for den norrøne gardvorden, en vette som passet på gården. Men det å utsette jobben gjør bare vondt verre.


Her får du tipsene som gjør at ovnen din blir som ny!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg