onsdag 27. mars 2019

Hva er tabelltrekk

Prosenten er basert på den inntekten og de fradragene som er oppgitt i din søknad om skattekort. Prosentkortet tar ikke høyde for endringer i forholdet mellom inntekt og fradrag. Dersom du har høyere eller lavere inntekt eller større eller mindre fradrag enn det som er oppgitt i søknaden din, vil du risikere å betale enten for lite eller for mye skatt. Dermed slipper du en ekkel baksmell dersom inntekten din plutselig skulle bli høyere enn ventet noen måneder. Ifølge Lise Halvorsen har langt de fleste lønnstakere tabelltrekk.


Hvis du tjener mindre, vil det bli trukket for mye skatt. Dersom du har betalt for mye skatt, får du tilbake det du har betalt for mye (skatt til gode). Dersom det er betalt for lite skatt, må du betale det du skylder (restskatt). Du kan lese mer om prosenttrekk og tabelltrekk for skattekort her. Tabelltrekk tar hensyn til det ved å variere satsen automatisk etter hvor mye man mottar i lønn.


Systemet består av ulike tabellnumre som gjør at også forventede tillegg og fradrag blir lagt til i beregningene. Er du usikker på hva tabelltrekk og prosenttrekk innebærer for deg? Hensikten med tabelltrekk er å sørge for at du betaler nok skatt gjennom hele året, slik at du unngår å få baksmell på skatten. I de to eksemplene er det betalt inn 48. Dette betyr at det er trukket 3prosent og 2prosent i skatt.


Ut fra inntekt og fradrag som er lagt inn ville korrekt trekkprosent vært 2prosent. Den som har betalt inn mye i skatt, kan sette ned trekkprosenten til 2prosent. Snakka med en saksbehandler i går da det var noe jeg lurte på, og da kom vi inn på tabell.


Hun fortalte at hvis du har varierende lønn så får man ofte tabelltrekk. Hun sa også at hva jeg tjente i årsinntekt ikke var så viktig mtp at jeg har tabelltrekk. Har forøvrig på biinntekt. Jeg har tabelltrekk på deltidsjobben jeg jobber under skoleåret. Men jeg har fått meg en annen jobb i sommer, og der får jeg fast skattetrekk på ! Jeg vet ikke hvor jeg havner til høsten, om jeg får meg en ny deltidsjobb eller om jeg blir jobbende på den gamle deltidsjobben.


Denne kalkulatoren er laget for lønnsmottakere. Den forutsetter at du betaler skatten i løpet av 1måneder. Det vil si at juli (feriepenger) er trekkfritt, og halvt skattetrekk i desember.


Hva er formålet med skatt? For det andre skal de brukes som et middel for å utjevne forskjeller mellom de som tjener mindre og de som tjener mer, ved at man må betale mer skatt jo mer man tjener. Skatt brukes for ulike formål.


Hva er tabelltrekk

Hvilke konkrete tiltak brukes skatt til? Først og fremst skal de dekke samfunnets utgifter. Det som er av betydning er hva som er forventet inntekt i løpet av ett år.


Det er dette som er utgangspunktet for hvor mye skatt du må betale. Med hilsen svartjenesten i Arbeidstilsynet i samarbeid. Det prosenttrekk av etterlnn, mens mnedens normale lnn gr p tabelltrekk.


S dette kan vre riktig, men umulig svare p uten vite hva slags lnn det. Budsjettet er et planlagt eller forventet regnskap for neste budsjettperiode. Budsjettet viser de økonomiske konsekvensene av planene for gitt budsjettperiode. Budsjett er en plan for anskaffelse og anvendelse av ressurser, samtidig som det er et viktig kontroll- og oppfølgingsverktøy i virksomhetens økonomistyring.


Personer som har inntekter som ikke er skattepliktige til Norge, eller der personens samlede inntektsnivå ikke tilsier at det vil bli utlignet skatt, kan fritas for forskuddstrekk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg