onsdag 13. mars 2019

Brun utflod

Utflod er et sekret av væske eller slim som skilles ut fra skjeden hos alle kvinner. Dersom utfloden blandes med små mengder blod vil den kunne skifte farge til brun. Om ikke dette stopper den brune utfloden, synes jeg du bør henvises til en gynekolog for en ultralyd. Gynekologen kan da undersøke slimhinnen i livmoren, og noen ganger er denne for tykk eller tynn.


Begge tilfeller kan gi småblødninger som viser seg som brun utflod. Noen ganger oppdages det også en liten utposning av slimhinnen (polypp).

Brun eller lys brun utflod er forårsaket av en liten mengde blod med separasjon kommer. Brun utflod , hva årsakene kan være fra brun utflod ? Jeg begynte igår med skikkelig brun utflod. Ikke for å være kvalm eller noe, men det ser ut som mørk bæsj fra skjeden.


Har noen ganger hatt det i det jeg får mensen, men nå er det midt i syklusen, og jeg skal ikke ha mensen før om ukers tid. Eneste jeg kan tenke meg at det er, med tanke på tids. Var visst veldig vanlig ifølge gyn. Kan også komme fra morkaka som lå langt nede over livmorhals.


Så alt var toppers!

Vokst masse og ble derfor satt fram dager i dag. Det å ha utflod er et sunnhetstegn. Utflod er sekret fra skjeden, og det at du har utflod betyr at alt fungerer som det skal. Skjeden er selvrensende, og utfloden er et resultat av denne prosessen, forteller sykepleier ved Sex og samfunn - senter for ung seksualitet Evelyn Simonnes. Utflod , også kjent som fluor vaginalis, vaginalutflod eller vagnialsekret er vannklar til lys gul væske fra skjeden med frisk (eplelignende) lukt.


Det er normalt at det kommer litt væske fra skjeden, men ved infeksjoner i skjeden og livmorhalsen forandrer denne væsken seg, og utseende, lukt, mengde og konsistens endres. Mange forveksler bakteriell vaginose med soppinfeksjon, men en soppinfeksjon kjennetegnes ofte blant annet ved sterk kløe og grynete utflod som vanligvis ikke lukter. Det er viktig å skille mellom disse to tilstandene, da de krever forskjellig behandling.


Les mer hos Apotek 1. Utflod fra skjeden som lukter vondt, klør eller kommer i unormale mengder er ikke normalt og kan skyldes blant annet infeksjon eller betennelse. I vår veiviser kan du lese mer om ulike årsaker til unormal mengde utflod og når du bør ta kontakt med lege. Utflod og skjedebetennelse (skjedekatarr) Hva er utflod - og hva er normalt?


Utflod er oftest gulfarget eller melkehvit, og forekommer i alle aldre. Rundt prosent av alle fruktbare kvinner synes utflod er plagsom og bruker daglig truseinnlegg eller bind. Det er vanskelig å angi hva som er normalt i forhold til når man har for mye utflod. Gidder liksom ikke, for jeg kjenner at mensen kommer.


Men da hadde jeg ikke brun utflod da. Har nå hatt brun utflod i nesten to uker. Var på ultralyd i går der jeg fikk se et hjerte som slo, og at alt så fint ut.

Men, (og dette er litt flaut), etter en orgasme i dag kom det en god del brun utflod (mer enn det har vært før). Kan en orgasme trigge en spontanabort? Vil det gå over av seg selv?


Jeg oppsøkte lege i dag pga brun utflod. Er det mye du har da? Jeg ble veldig beroliget av å være til legen, og hun mente det ikke var grunn til bekymring. Mengden med utflod vil normalt variere gjennom menstruasjonssyklus. Mot slutten av syklus, like før menstruasjonen, er det også normalt at det skilles ut brun utflod.


Normal utflod har oftest hverken sterk lukt eller sterk farge, men er gjerne klar på fargen, eventuelt litt slimete eller litt hvitlig. Burde jeg ringe sykehuset eller er dette normalt? Har lest det kan bety en kommende SA.


Du sier at det ikke lukter noe av den. Dette utelukker i utgangspunktet endret bakterieflora (bakteriell vaginose), sopp og trichomonas.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg