tirsdag 15. mai 2018

Vondt i høyre side av magen

Bekijk het ruime aanbod op TUI. Vertrek dicht bij huis! Brukere har fått hjelp mot bl. Se våre reiser til Side her. Bestill din drømmeferie på ving.


PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Sitter smertene kun nederst til høyre , bør du være oppmerksom. Ved blindtarmbetennelse får du gjerne smerter rundt navlen tidlig i forløpet, mens smertene gradvis flytter seg til et område i nedre, høyre del av magen.


Denne smerten er en magesmerte under høyre side av magen , som senere kan spre seg til ryggen. Smerter i øvre høyre del av magen kommer ofte fra lever og galleveier, smerter i midten øverst i magen ofte fra magesekken, smerter nedad på høyre side er typisk ved blindtarmbetennelse og smerter nedad på venstre side kan komme fra tarmen. Hvor gjør det vondt ? Har du smerter over hele magen ? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv.


Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Stikkende smerter i siden Du har sikkert opplevd å få hol men her snakker vi om noe helt annet. Hvis du opplever stikkende smerter som tiltar over timer eller dager, kan det være snakk om blindtarmbetennelse.


Da befinner smertene seg nederst på høyre side av magen. Når det er sagt, så er det jo veldig vanlig å ha vondt i magen , både på høyre og venstre side. Derfor kan det være litt vanskelig å oppdage at det er akkurat blindtarmbetennelse en har. Det gjør vondt når jeg beveger på meg og bøyer meg, blåser magen opp. Ligge på høyre side er ubehagelig.


Når hoster, kjenner jeg det nykker litt, men det gjør ikke veldig vondt. Min lege sendte meg til CT og den tok jeg for dager siden , tirsdag. Smerter i øvre høyre del av magen : Smerter høyt oppe til høyre side i magen kan komme fra lever og galleveier, Smerter i midten øverst i magen : Kan komme fra magesekken, men også fra nedre del av spiserøret og overgangen mellom spiserør og magesekk. Smerter eller ubehag i siden (flankesmerter) kan komme fra magetarmkanalen, milt, lever, nyrer og urinveier, og muskulatur i rygg og bryst. Jeg opplever smerte øverst til høyre i magen.


Dette begynte for første gang en måned siden og smerten var ganske ekstrem den kvelden. To dager etter det hadde jeg samme smerte for andre gang, og så idag. Type smerten kan sammenlignes med da man fikk spark i magen på barneskolen. Det har kanskje de fleste gutter vært borti.


Hei Jeg har hatt vondt i høyre del av magen i et par dager nå, og begynner å lure på hva det kan være. Først trodde jeg det var en strekt muskel, siden det kjennes ut som det. Men det gjør ikke vondt når jeg trykker på punktet det er vondt , så jeg tror ikke det er en strekt muskel likevel, siden.


Idag tidlig fikk jeg en plutselig smerte i nedre del av magen , høyre side. Har ikke tatt smertestillende fordi jeg ikke vet hva som er årsaken til dette. Da sambo og jeg skulle ha samleie ble det verre, intens smerte! Akkurat som om det støtet imot i magen , men bare høyre siden. Flytt stetoskopet til høyre side av magen , rester bare litt under ribbeina.


Du bør forvente å høre mindre gurgling på denne siden av magen. Hold stetoskopet på plass på øvre, høyre del av magen og percuss området rundt det. Gjør dette ved å lett dundrende det med fingrene.


Har i 2-dager hatt vondt i høyre side av magen. Er vondt å snu meg, hoste og reise meg. Hvis jeg sitter stille i en stilling merker jeg ikke stort, men det er ømt og sårt når jeg trykker der.


Noen som har peil hva dette kan være? Var redd for blindtarmen og dro til legen. Det kan veldig godt være du bare er støl.


Når du hoster bruker du de samme magemusklene, og da blir det naturlig nok vondt. Blindtarmbetennelse gir også smerter på høyre side av magen , men da blir magen helt hard. Vondt i magen er en plage som rammer en større andel av befolkningen opptil flere ganger i året. Her finner du god informasjon som gjør at du kan forstå mer angående hvorfor du får smerter i magen og hva du kan gjøre med det. Artikkelen tilbyr også kostholdsråd og såkalte “akutt tiltak” hvis magen har slått seg helt vrang.


Er rett og slett litt bekymret nå. Har hatt vondt i høyre side av magen i dag, og det gir seg ikke. Men hvis jeg sitter eller står kjennes det bedre og nesten hele tiden. Det er ikke kjempevondt, og ikke konstant.


Jeg syns smerten flytter seg litt nedover, men er ikke sikker egentlig. Den er nå lokalisert høyere enn navlen, og et stykke. Langvarig vondt i høyre flanke.


Da det eskalerte for et år siden , ble jeg sjekket ut mtp tarmproblemer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg