tirsdag 29. mai 2018

Nyfødt mageknip

BABY MED VONDT I MAGEN: Nyfødte, spedbarn og større babyer får ofte vondt i magen, men hvorvidt gjelder årsaker og lindring, florerer det mange myter. Når barnet er nyfødt går man ikke inn og overstyrer barnets søvn – da er det det barnet som styrer den voksnes adferd. Da er det viktig at man responderer på barnas behov, sier han. Barn får ofte vondt i magen. Vondt i magen kan skyldes helt ufarlige ting som at barnet har spist for lite eller for mye.


Men magesmerter kan også være tegn på alvorlige tilstander som må behandles. Ingen vet med sikkerhet hvorfor man hikker, og det er helt normalt og vanlig at babyer hikker. Fordi babyers tarmsystem er umodent, er det ikke uvanlig at de har litt vondt i magen. Hikking og mageknip kan henge sammen, men trenger ikke å gjøre det.


Mange babyer sliter med luftsmerter, mageknip og luft i magen, men det finnes tips og forebyggende råd mot problemet. Hos nyfødte babyer ligger strupehodet plassert slik at omtrent alt som kommer inn i babyens munn havner i spiserøret og magesekken, og ikke i luftrøret. Magevondt, mageknip eller kolikk hos spedbarn er noe man ikke helt kan forklare hva er årsaken til.


Så våknet samboeren og spurte hva det var som på gang. Samboeren mente det var riene om kom og at nå var fødselen i gang, men nei da. Flaskehjelpen er et frivillig og uavhengig tilbud til foreldre som vil gi barnet melk fra tåteflaske - med flaskemating som helt eller delvis alternativ til amming. Rådene på denne siden gis av foreldre, og er i utgangspunktet ikke revidert av helsepersonell.


Det er normalt, og vanligvis ikke farlig, å ha luft i magen - men det kan være sjenerende og smertefullt. Kolikk gir mye gråt og mye uro, men ellers er barnet friskt og viser god utvikling. Det finnes gode råd for å behandle luftplager.


Som regel oppstår plagene i løpet av de første ukene etter fødselen og er over ved 3-måneders alder. Les mer hos Apotek 1. Man skiller først og fremst mellom smerter fra magesekken og smerter fra tarmene. Den nyfødte valp Valpedødeligheten er en mer alvorlig sak enn mange fullt ut er klar over. I USA regner en med at gjennomsnittelig av valpene dør før de kan avvennes, altså før de slutter å amme tispen. Babyen min er uke, og jeg syns han har så tørr avføring.


Får morsmelk, og spiser bra. Har mange fulle tissebleier i løpet av døgnet. Sempers virksomhet er delt inn i tre spesialområder: barnemat, morsmelkerstatning og glutenfri mat. Oppskrift mot mageknip hos spedbarn 16.


Jeg drikker selv et pa. Heldigvis har vi fått inn en løsning mot mageknipe for spedbarn av en nybakt far. Har en nyfødt på få uker bare. Hver kveld får han mageknip som varer ca timer.


Tenkte bare å prøve å se om det hjelper noe. Har gitt sukkervann, men vi vil ikke gi for mye av det heller. Han får mme i tillegg. Synes så synd på han, han er helt utrøstelig. Det som gjør meg usikker er at det står på flasken ved månders kolik.


Hodet hos en baby er proporsjonert stort. Det er sirka en fjerdedel av den totale kroppslengden hos en nyfødt baby, sammenlignet med bare en åttendedel av den totale lengden hos en voksen. Greppet på en nyfødt baby har er så sterk at det hele dess kropp kan henge i luften med bare bøyde fingre som holder ens vekt. For mye luft i mage-tarmkanalen gir ubehag knyttet til raping, promping, oppblåsthet og smerter.


Plagene er vanligvis forbigående og kan bedres ved en bevisst endring av livsstil og kosthold.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg