torsdag 10. mai 2018

Dårlig sædkvalitet

Finn dårlig sædkvalitet hvis du ser nå. Menn med svært dårlig sædkvalitet har også blitt fedre, men det kan ta lengre tid. Vi har dessuten assistert befruktning som kan hjelpe de aller fleste menn med dårlig sædkvalitet. Noen menn med dårlig sædkvalitet blir far uten problem, og noen menn med god sædkvalitet blir aldri far.


For mange år tilbake fikk mannen påvist dårlig sædkvalitet.

Han tok sikkert 5-prøver å resultatet var det samme, lav sjanse for å gjøre partneren gravid. Vi fortsatte å prøve igjen i 8mnd uten resultat, så tok vi en. Min samboer har dårlig sædkvalitet - Ufrivillig. Noen ganger skyldes dårlig sædkvalitet genetiske faktorer, og det kan være vanskelig å gjøre noe me men ofte kan sædkvaliteten bedres betraktelig ved å øke egen fokus på livsstil og på varme. Det finnes Håp Jeg og mannen min har prøvd å bli gravide i to år, men mislyktes pga.


Det er såkaldte tværsnitsundersøgelser, der undersøger, hvordan mænd med henholdsvis god og dårlig sædkvalitet lever deres liv, fortæller Tina Kold Jensen. På baggrund af hendes egne – såvel som andres – undersøgelser kommer hun med bud på, hvad der er myter og hvad der er fakta i forhold til dårlig sædkvalitet. Studier påviser, at flere og flere danske mænd har forringet eller ligefrem dårlig sædkvalitet.

Dårlig sædkvalitet betyder selvfølgelig risiko for infertilitet. Og derfor har denne uheldige tendens stor betydning på både familie- og samfundsniveau. At du ikke blir gravi kan skyldes at partneren din har dårlig sædkvalitet. Studier viser nemlig at kun prosent av alle menn har optimal sædkvalitet.


Og prosent har så redusert kvalitet at det er svært lav sannsynlighet for at han kan gjøre sin partner gravid uten fertilitetsbehandling, sier gynekolog Liv Bente Romundstad ved fertilitetsklinikken Spiren. Det skal to til for å danse tango, og dersom et par har problemer med å få barn, kan årsaken ligge hos mannen, kvinnen eller begge. Her ser vi nærmere på årsaker til at noen menn har dårlig sædkvalitet og tiltak som kan settes inn for å motvirke det.


Tekst Iver Mysterud Foto. En av fem norske menn har dårligere sædkvalitet enn det Verdens Helseorganisasjon (WHO) mener er grensen for å kunne kalles nedsatt fruktbarhet. Mænd der har dårlig sædkvalitet lever ofte usundt, ryger, drikker for meget cola, er overvægtige, spiser for meget usundt fedt (fede mejeriprodukter, friture-mad og kødfedt). Det har været omdiskuteret om alkohol nedsætter sædkvaliteten, men nyere undersøgelser ser ud som om at den gør.


Mye av grunnen til at dette er vanskelig, er at de ikke vet årsaken. Likevel: De fleste finner en god måte å leve med det på. Hei Vi skal på utredning om noen uker, og i mellomtiden skal mannen ta en sædprøve.


Om han får påvist dårlig sædkvalitet eller lite sperm osv. Er det ting man kan fikse?

Det er enkelt og greit, om du skulle ønske det. Fastlegen vil vite hva som er enkleste prosedyre for deg der du bor m. Problemer med å oppnå graviditet i parforholdet kan skyldes dårlig sædkvalitet. Studier som er gjort tyder på at ca av menn har en optimal sædkvalitet. Her ble vi gravide med mannens dårlige sædkvalitet.


Problemet var bare at jeg hadde dårlig eggkvalitet og vi måtte ha ed. Et håp – til tross for dårlig sædkvalitet hos menn. Som en fertilitetslege en gang sa: ”det skal bare et egg og én sædcelle til for å gjøre en baby, og noen ganger lykkes det faktisk å skape nytt liv – mot mange odds.


Jeg kjenner til mange par som ikke klarer å reprodusere, og som oftest er problemet at mannen har for dårlig sædkvalitet. LES MER: Tvilende til at sædkvalitet avgjør. Forskeren peker på tydelige tiltak for å bøte på problemet. Ikke styr med mobilstråling. Hvilken prøverørsmetode blir mest brukt for par hvor mannen har dårlig sædkvalitet og er det mindre ventetid på disse metodene enn ved full ivf-behandling hvis dere skjønner?


Er ny på dette området, veldig nysgjerrig og er spent på timen hos min fastlege og håper ingenting er galt med meg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg