tirsdag 15. mai 2018

Gravid spise reker

Sånn som jeg har forstått det kan du spise det som er kokt eller stekt. Spekemat er ingen av delene så det bør man holde seg unna. Jeg tror også mange setter reker og kreps i samme kategori som sushi (sjømat som ikke er fisk) og derfor sier til deg at du ikke kan spise det. Men det er jo noe helt annet for sushi er rått, og det er jo derfor man ikke kan spise det. Det er bare noen få matvarer som kan inneholde mikroorganismer eller stoffer som kan være skadelig for barnet i magen.


Gravid spise reker

Jeg hadde dilla på reker og spiste det minst tre dager i uka da jeg var gravid. Heldigvis er det ikke farlig. Men når det er sagt så var det jo sånn sett fint av han å si ifra, bare at han tok feil. I enkelte deler av landet kan blant annet reinkjøtt fremdeles inneholde forurensning etter Tsjernobylulykken, og vil dermed inneholde noe radioaktivitet.


Da hadde du nok ikke ville spist dem. Før var det vanlig å ikke spise reker under graviditet og amming pga allergier. Gravide bør ikke få i seg mer enn 40. Man trodde det gikk an å forebygge allergier ved å unnlate å spise en del mat i svangerskapet.


Gravid spise reker

Dette har blitt tilbakevist av nyere forskning. Du kan fint spise reker når du er gravid. Når du ammer, er det noen som mener at du bør holde deg borte fra det for å hindre allergi på barnet. Det er også noen babyer som reagerer med akutt magevondt når mor spiser reker. Akurat dette lurte jeg å på en stunda jeg er ekstremt glad i reke.


Det jeg fikk fortalt var at å spise reker mens man er gravid har ingen som hels betydning. Sannsynligheten for at fosteret tar skade av at moren spiser disse matvarene, er liten, men Mattilsynet anbefaler likevel gravide å følge rådene nedenfor. Kosthold for gravide. Når du er gravid , er det viktig å spise variert, slik at du får i deg alle næringsstoffene du trenger.


Du trenger mer mat enn ellers for at barnet skal vokse og utvikle seg, samtidig som dine behov dekkes. Det er helt greit å spise reker mens man er gravid. Pass bare på at lettfordervelig mat (som sjømat) kjøpes og spises på steder med god hygiene.


Noen babyer (som ammes) reagerer hvis mor spiser reker , det må man bare prøve seg frem med. Kan gravide spise kalkproduktet Calabash chalk? Kan jeg spise reker og jordbær mens jeg er gravid ? Jeg er gravid og vegetarianer. Er det noe spesielt jeg bør passe på under svangerskapet?


Gravid spise reker

Jeg har ikke tatt folat før jeg ble gravid. Nå er jeg i uke eller 7. Det foreligger ikke vitenskapelig grunnlag for at gravide kan forebygge allergi hos barnet ved. Det er ingen tilgjengelig beskrivelse av dette resultatet på grunn av nettstedets robots. Jeg bare lurer på om man kan.


Bakgrunnen er dyreforsøk som viser at store mengder ingefær kan gi økt risiko for abort. Tror kanskje det er når man ammer man skal være forsiktig med reker. Men vær ekstra obs på blåskjell og sånt som kan bli giftig, at du er sikker på at det er ok. Ha en riktig god helg!


Den trygge siden om svangerskap fødsel gravid gravide uke til uke termin jordmor spørsmål svar fødsel. Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg