tirsdag 8. mai 2018

Halsbetennelse baby

Check out For The Baby. Halsbetennelse kan være vondt, men de aller fleste halsinfeksjoner går over av seg selv. Antibiotikabehandling gir ikke smertelindring, og barnet blir ikke fortere friskt.


I tillegg kan antibiotika gi ekstra plager for det syke barnet, for eksempel diaré og oppkast. Sykdommen kan skyldes virus eller bakterier. Les mer på apotek1. Det er visstnok uvanlig at så små barn får streptokokk- halsbetennelse. Da er de gjerne over år.


Den kommer som regel sammen med en forkjølelse, så barnet hoster litt, kan ha hodepine og feber. Hva er årsaken til halsbetennelse ? Ofte forutgås bakterieinfeksjonen av en virusinfeksjon, en forkjølelse, med lett ubehag i halsen. Streptokokker er den vanligste årsaken til bakteriell halsbetennelse.


Dersom forkjølelsen kompliseres med en streptokokk-betennelse, vil du bli merkbart sykere med økende halssmerter og ubehag ved svelging. Både virus og bakterier kan forårsake en halsbetennelse. Kald drikke og is kan virke lindrende på sår hals. Typiske plager ved halsbetennelse er plutselig halsvondt, svelgebesvær, feber og pusspropper på mandlenes overflate.


Det er to hovedtyper av gruppe B-streptokokkinfeksjon hos babyer. De fleste med halsbetennelse oppsøker ikke lege. Dersom en baby får GBS-infeksjon i de første sju dagene av livet, heter det tidlig innsettende infeksjon. Smitten skjer når babyen passerer gjennom fødselskanalen. Tidlig innsettende GBS-infeksjon hos nyfødte kan forebygges ved at mor får antibiotika under fødselen.


Halsbetennelse baby

En irritasjon i slimhinnene kan føre til at disse blir betente og hovner opp. Lemierres syndrom kan utvikles etter en halsbetennelse forårsaket av bakterier i streptokokkfamilien. I krater og groper på tonsillene som er skapt av streptokokkinfeksjonen kan det utvikles anarobe bakterier. Hun fjernet de da hun var seks, og er nå 1 og har hatt halsbetennelse to ganger etterpå.


Gubben har ikke hatt det i det hele tatt, han fjerna mandlene i mai i fjor. Jeg har hatt halsbetennelse ganger på 1. Fjernet mandlene nå da pga det. Men starter alltid med grusomt vond hals, høy feber hos meg og vonde ledd. Er ikke tett eller noe sånt. Må da til lege for antibiotika.


Når det har vært virus bare, er jeg vond i halsen og rød. Baby mnd halsbetennelse men ikke pencilin - Baby og barn. Influensaviruset kan spre seg til lungene og gi lungebetennelse. HEi, sønnen min på år har hatt skikkelig vondt i halsen siden torsdag morgen.


Han har hatt litt høyere temperatur enn vanlig (3), men ikke feber. Bør vi oppsøke lege for å få antibiotika eller. I dag er det meningen at jeg skal på besøk til en venninne som har en baby på nesten uker.


De to første mnd i et menneskes liv er ganske sårbare. Så vidt jeg vet er halsbetennelse = feber, ørebetennelse ikke alltid feber. Det høres ut som halsbetennelse for meg -eller ihvertfall en veldig.


Det er snakk om 2-timer midt på dagen, altså før jeg blir dødssyk og hoster til jeg brekker meg osv. Symptomene er feber, sår og hoven hals, ubehag ved svelging, og forstørrede og ømme lymfeknuter på halsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg