mandag 28. mai 2018

Sjokolademuffins uten egg

Sjokolademuffins uten egg

Sjokolademuffins uten egg stk. Jeg ønsket å bake muffins uten egg , melk og gluten til 17. Jeg valgte muffins for å redusere faren for kontaminering. Sønnens favorittmuffins! Deilige, saftige, myke sjokolademuffins med mild sjokoladesmak!


Har du noen i familien eller venner av barna som ikke tåler egg ? Disse muffinsene er helt uten egg , uten at det har noe å si for smaken. I denne oppskriften har vi tilsatt kakao, men det kan enkelt justeres etter hva dere liker best. Friske blåbær, eple og kanel, eller vaniljeessens fungerer også veldig godt. Til kryddermuffins: tilsett ss kanel, ts kardemomme, ts nellik. Fyll muffinsformene litt over halvfulle.


Barna fikk dele på en, og sa det var godt. De så helt greie ut, bortsett fra at de ble litt godt stekt under. Sukkerdiskusjonen gidder jeg ikke ta.


Ja, altså, magiske fordi de er uten egg , da. Det er nemlig ikke bare bare å bake uten gluten, melk og egg samtidig. Og siden jeg stadig får spørsmål fra folk som ikke tåler noen av disse, så har jeg eksperimentert litt, og bakt noen runder, og nå er disse så gode at jeg bare må dele.


Denne er kjempegrei, og uten egg. Dette er en veldig enkel, men likevel utrolig god oppskrift på sjokolademuffins ! Muffins er et lite koppformet bakverk i porsjonsstørrelse. De kan enten serveres som de er eller pyntes med et lite melisdryss. Eller du kan strø over litt hakket sjokolade før steking, slik som på bildet.


Sjokolademuffins uten egg

Dermed får sjokolademuffinsene straks preg av å være litt eksklusive. Oppskriften gir stk. Et av de spørsmålene jeg oftest får, er om muffins og kaker som også er uten egg. Derfor driver jeg og prøver meg fram på eggfrie kaker innimellom. Disse sjokolademuffinsene, blir luftige, myje og helt nydelige i smaken.


De smaker supergodt både med og uten glasur. Tror det er muligheten til variasjon som gjør det så interessant - pluss at de ser fine ut og smaker. Her er noen kjempegode sjokolademuffins uten egg ! Dette trenger du: 400g hvetemel 400g sukker 50g kakaopulver ts salt ts vaniljesukker ss bakepulver ss eddik 2dl olje (smaksnøytral olje er best, jeg bruker solsikke) 5dl vann. Fremgangsmåte: Forvarm ovn til 2grader. Saftige sjokolademuffins som er superenkle å lage.


Sjokolademuffins uten egg

Bland alt det tørre godt i en bolle. Toppet med en deilig sjokoladekrem smaker de knallgodt til en kopp kaffe. Lag dem gjerne et par dager før du skal servere dem - de blir bare bedre av å stå litt. Her er oppskriften på noen veldig gode og glutenfrie sjokolademuffins. Disse gode cupcakesene blir luftige og gode, og på toppen brer du godt med den gode sjokoladeglasuren.


Pynt gjerne med små hjerter, seigmenn, sølvkuler eller annen fin pynt. Saftige, smakfulle og nydelige muffins uten tilsatt sukker og gluten, som også fint kan lages uten melk. Farsdag trenger ikke bety gaver i lange baner. Men noen deilige sjokolademuffins med chili og nøtter er nok ikke å forakte.


Pynt kakene med krem eller melisdryss. Servert sammen med rykende fersk kaffe og noen hyggelige or blir dette en fin og smakfull måte å feire pappa på. Muffins uten melk og egg oppskrift med kalorier, allergener og pris.


Men de ble litt rare i fasongen, falt sammen på en måte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg