onsdag 16. mai 2018

Helstekt laks

Helstekt laks

Prøv lakseburger neste gang du fyrer opp grillen! Vi har oppskriften. Med mange gjester rundt middagsbordet, er hel laks i ovn en super måte å tilberede laks på.


Ikke bare ser det flott ut, men fiskekjøttet holder seg også saftig og godt når laksen bakes med skinnet på. I denne oppskriften kan du også bruke hel ørret. Hel ørret tar seg godt ut på et koldtbor og kan gjerne lages ferdig dagen før. Legg fisken i langpannen og dekk med folie. Ovnsbakt laks er enkelt, godt og det blir nesten ikke oppvask.


Så hakker du litt nøtter (hasselnøtter) og drysser over før du baker laksen i ovnen. Jeg bruker alltid steketermometer og tar ut fisken når den er grader. Skjær evt snitt i skinnet. Gni hele fisken inn med salt, pepper og olivenolje.


Helstekt laks

Fyll laksen med hele sitroner i skiver, laurbærbla friske urter (rosmarin, basilikum, timian. salvie, persille), 2-stilker sitrongress og hel hvitløk delt i to. Mat og drikke - Kvinneguiden. Det smakte kjempegodt! Server laksen hel med kokte poteter og grønnsaker eller salat.


Laksen er aller best om den har rosa kjerne. Helside laksefilet stekt i ovn med einerbær, cayennepepper, grønn pepper og sitron. Rens og finhakk hvitløken.


Bland olje med limesaft og hvitløk slik at det blir en marinade. Pensle fisken med marinaden og fordel limeskall, kajennepepper og salt over laksebitene. La det stå og trekke ca.


Den blir raskere ferdig, og stekeresultatet blir jevnt. Husk å tørke av fisken med tørkepapir før den stekes. Salt laksen etter eget ønske.


Ovnsbakt: Legg laksefilet i ildfast form og stek på 1grader i – minutter. Når alt berre kan settes i ovnen og middagen lager seg sjølv, så er det også midt i blinken i en hektisk kvardag. Enkelt, men fantastisk godt! En saftig og herlig stekt laks på nulltid i Philips Airfryer.


Forretter og småretter. Helstekt kylling Vis oppskrift. Sprø pommes frites Vis oppskrift. Her er en herlig oppskrift med laks som passer like godt på et festbord som til hverdags. Laks er for mange kjent som en sikker vinner både til hverdags og fest, og alle som har smakt en perfekt stekt laks vet hvorfor.


Den er god og mild på smak, har en myk konsistens som nærmest smelter på tungen og en deilig stekeskorpe. Kvardagen er i gang og middagane skal på bordet etter en lang dag på jobb. Da er det heilt topp med såkalte kvardagsmiddager som både er raske, enkle, næringsrike og mettande.


Laks i form med grønnsaker og fløte er en slik middag, den er så simpel, men samtidig veldig god. En sunn og smakfull familiemiddag med laks. En oppskrift på ovnsbakt laksefilet med fløte, brokkoli, poteter og cherrytomater. Fennikelrøykt laks Glem ferdig røykt laks , det er så enkelt og morsomt å gjøre selv.


Helstekt laks

Du bestemmer selv om røyksmaken skal være mild og myk, eller om du skal trø til ordentlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg