mandag 28. mai 2018

Norske guttenavn

Alle navnene i listen har ikke nødvendigvis historisk brukt i Norge, da fornavn brukt av innvandrere også er med i liste. Store norske leksikon er et gratis og komplett oppslagsverk skrevet av fagfolk på bokmål og nynorsk. Her er et utvalg av guttenavn som er brukt av eller færre i Norge.


Vi gjør oppmerksom på at det ikke er sikkert at alle navnene i listen vil godkjennes til bruk på små barn. Finn guttenavn til babyen din.

Se populære, vanlige og sjeldne guttenavn. Se navnestatistikk med topplister for guttenavn. Dersom du har noen andre guttenavn - send dem gjerne inn så legger vi de til i databasen. Navnestatistikk og navnesøk på fornavn og etternavn. CSS-filen ble ikke lasted ned korrekt, skjermleseren støtter ikke CSS, eller din versjon av Internet Explorer er for gammel for dette nettstedet.


Blant dem vi fant var Lerke, Diis, Eirun (alle jentenavn), Trygg, Thorn, Eggert ( guttenavn ) og Love (gutte- og jentenavn). I Telefonkatalogen står en person oppført med det romantiske navnet Love Joy, og en annen har fornavnet Love Erik Peter. Men de er ikke de eneste med det kjærlige navnet.

Statistisk sentralbyrå (SSB) har hovedansvaret for å dekke behovet for statistikk om det norske samfunnet. Leter du etter etter et norrønt navn til en gutt? På denne siden finner du en alfabetisk liste over de vanligste navnene. Da har du kommet til riktig sted!


Hvilket guttenavn er det vanligste og mest populære? Guttenavn og mye mer for du hjelp til hos oss. Her på siden finner du en oppdatert liste over de mest populære norske guttenavn og et betyr at den listen som ligger her var de mest populære navnene som ble valgt i året i forveien. William har lenge vært et populært navn på gutter i Norge og navnet befester sin posisjon på toppen av listen også i år.


Liste over norske kvinnenavn inneholdende fornavn som forekommer flere enn 2ganger i Norge. Navnene trenger ikke å ha en historisk bruk i Norge, da fornavn brukt av innvandrere vil listes sammen med andre. Da jeg lagde listene, så jeg på hvordan trendene har vært for navn de siste årene. Navn som er i rask vekst har fått litt bedre eller mye bedre plasseringer alt etter hvor stor farten oppover har vært, i antall fødte med navnene. Du vil helt sikkert finne et navn som passer din fremtidige babygutt.


Du kan velge om du vil søke i Alle kategorier eller du kan velge ett eller flere søkeområder fra menyen under. Vi skal nå skrive et lite program som bruker navnelistene. Kanskje vi kan få katten vår til å se forskjellen på jente- og guttenavn ?

Vi begynner med å la katten spørre om et navn. For at katten skal kunne huske navnet vi forteller den vil vi bruke en variabel. Norske foreldre velger ofte populære engelske jentenavn og engelske guttenavn til sine babyer.


Av de du har nevnt synes jeg Håkon (min favoritt) og Sverre er veldig pene navn. Hva er det dere forbinder med norrønt eller norske guttenavn ? Jeg står nå helt stille Kan ikke bruke Storm for bikkja heter det (stupid me)! Kan ikke bruke Olav for sambo heter det (synes det blir for mye) Og kan ikke bruke Odin for at bestevenninna mi døpte nettopp gutten sin for det (vært planlagt lenge) Det er de navnene jeg liker best! Bibelske navn har vært veldig moderne i mange år, særlig guttenavn. Skjermbilde: SSB Litt om guttenavnet Jakob.


Jakob er et bibelsk navn og tydeligvis viser trenden at bibelske navn er populært da både Jakob og Lukas er på topp, som begge er av bibelsk opphav. Jenny Skavlan gav datteren navnet Åse. Sammen med Bjørg og Gudrun blir det navnene dine barnebarn vil få. Rotekte, norske guttenavn som Arne, Per, Bjørn og Erik er helt ut når foreldre skal velge navn på sine håpefulle smågutter. Av de mest populære guttenavnene var alle på topp-20-lista.


Her får du inspirasjon til navnevalget til din baby.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg