onsdag 30. mai 2018

Sopp på tunga smittsomt

Genital soppinfeksjon regnes ikke som noen seksuelt overførbar eller smittsom sykdom. Soppinfeksjon i munnen gir symptomer som svie og ubehag i munnhulen. Ofte er munnvikene også såre og skjøre.


Hva er tegnene på sopp i munnen? Hvite, fløtefargede eller gule flekker i munnhulen.

Flekkene er litt høyere enn underlaget. Det er normalt ingen smerter i området under flekkene. Hvis flekkene skrapes av, etterlater de ofte små, lett blødende og ømme sår. Hos voksne kan sopp i munnen gi en ubehagelig, brennende følelse i munn og svelg.


Hos barn kan man pensle stoffet på slimhinnen med en q-tip. Hvis et ammende spedbarn får soppinfeksjon, bør også morens brystvorte behandles med soppkrem (klotrimazol krem). Behandlingstiden ved sopp i munnhulen er vanligvis 1-uker, men helt opp til uker kan være aktuelt ved spesielt hissig infeksjon.


Sopp på tunga smittsomt Ogs oppst i hudomrder med eksem, herpes, soppinfeksjon, insektstikk, skabb eller lus.

Du har vanligvis to par store spyttkjertler (i kinnet og under tungen ) i tillegg til tusenvis av sm omkring i munnhulen. Men enda så er det fortsatt noe hvitt alg-lignende greier på tunga. Sopp i munnen er noen nesten halvparten av befolkningen har.


Det er likevel ikke alle som har plager av det. Det finnes en rekke andre sykdommer som forårsaker lignende symptomer, men som behandles på andre måter. Symptomene er blant annet at man får et gråaktig belegg på tungen og små hvitgule prikker i munnen. Sopp på tungen er en sykdom som kan spre seg, og derfor er det viktig å være proaktiv.


Hvis soppen sprer seg til spiserøret, vil du oppleve smerter og ha vanskeligheter med å svelge. Disse symptomene vil påvirke din hverdag, og derfor er det viktig at du tar sopp på tungen på alvor. Har hatt vondt i tunga og får blemmer der , slik at det er vondt å både spise og snakke.


Samt noe dårlig ånde, og hvitt belegg. Ei jeg kjenner fortalte at ei veninne av henne hadde fått sopp i munnen, og hadde fått noen sugetabletter som fikset det. Vet noen om man får kjøpt dem på Apoteket , eller må man gå til lege? Da jeg begynte med tablettene, fikk jeg et belegg på tungen , som gikk delvis tilbake midt i kuren, men i løpet av uka etter at kuren ble avsluttet, har det forverret seg, og det blir egentlig stadig mer ubehagelig.


Det er et tykt gråaktig belegg, mest bak og minst forrest på tungen , som ikke lar seg skrape bort. Trøske vises vanligvis som hvite fortykkede flekker i munnen.

Munnen kan føles sår, og du kan få en brennende følelse på tungen. Med lokalbehandling kan infeksjonen forsvinne på kun få dager. Opplever du symptomer på sopp i munnen, bør du kontakte lege eller tannlege så raskt som mulig for å unngå at tilstanden forverres. Kjæresten min har visst gått på noen medisiner (mycostatin) mot munnsopp en god stund.


Hun vil nå helst at jeg skal undersøke hos en lege, men mine blemmer utvikler seg ikke som hennes, hennes blir større og fler. Man vil nok ikke få sopp på tunga , selv om man slikker noen som har en soppinfeksjon. Noen menn kan få utslett på penis etter sex m. Som oftest er grunnen a en sopp av som heter candida. Denne finnes naturlig i munnhulen for cirka av befolkningen.


Når allmenntilstanden synker på grunn av sykdom eller annet så kan denne angripe og forårsake munnsopp. Symptomer ved mye sopp i munnen er et hvitt belegg på tungen eller på innsiden av kinnene. Det hvite du ser er store ansamlinger av sopp som vokser på slimhinnene. Sopp på penis kan være en ganske ubehagelig lidelse, og derfor bør det alltid behandles.


Her kan du lese mer om symptomene på penissopp og årsakene til at man får det. Du kan også bli litt klokere på hvordan det kan behandles. En soppinfeksjon på huden eller i en negl er plagsomt, men det er ufarlig og som regel lett å behandle.


Det finnes tre typer sopp : Dermatofytose kan vise seg som sopp i hårbunnen, på kroppen (ringorm), fotsopp, lyskesopp eller neglesopp. Candidiasis viser seg som betennelse i hud eller slimhinner. All informasjon på NHI. Dersom du er syk eller trenger medisinsk hjelp av andre grunner, bør du oppsøke lege.


NHI er uten ansvar for innholdet på eksterne websteder det er lenket til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg