tirsdag 29. mai 2018

Baby 5 mnd vekt

Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Check out For The Baby. På helsestasjonen kommer dere til å få høre om percentilskjema. Vi gjengir gjennomsnittsvekt og -lengde.


Guttenes normalverdier er 6. Visste du at den største babyen som ble født veide kilo?

Normal vekt og høyde, baby måneder. Og den minste babyen som har overlevd veide 2gram ved fødselen? Som du sikkert allerede har sett, er det stor variasjon hvor mye en baby på måneder veier. Babyene i barselgruppa di har sikkert stor variasjon i lengde og vekt.


I 4- månedersalderen begynner barnet å gripe etter ting. Vekten til den måneder gamle babyen er omtrent dobbelt så mye som fødselsvekten var. Lengden har også økt dramatisk, og hodeomkretsen har økt med cirka centimeter.


Spedbarn øker raskest i vekt de første månedene, og vektøkningen går senere i tiden som.

Da er det på tide med mnd kontroll, nysgjerrig på hva deres små veier og hvor lang de er. Jenters høyde og vekt i forhold til alder. Høyde og vekt i tabell beregnet ut fra en eldre skandinavisk undersøkelse. Bemerk at barna siden da generelt er blitt litt høyere og tyngre. Kan en baby bli for tykk?


Gjennomsnittlig vekt hos baby. De første 2-dagene etter fødselen går babyen naturlig ned inntil prosent av fødselsvekten. Men så skal vekten snu. Barn som er sultne skriker i starten, men hvis de får for lite mat kan de bli slappe, sove mye og ikke kreve mat. Vi var på 4-mndkontroll i dag, og fikk mye skryt for en vakker, oppvakt og sterk baby.


Det er det viktig å være obs på. Mammahjertet revner av stolthet. Iflg vekstkurven ligger han nå noe over gjennomsnittet, både i vekt og lengde. På 3-mndkontrollen var han akkurat på gjennomsnitt på lengde, og litt over på vekt. Jeg får så mye kommentarer på datteren min at jeg blir sprø Kjenner det gjør litt vondt i mammahjertet hver gang noen MÅ kommentere.


Hun er litt over det normale men ikke veldig stor. Hva er normal vekt på en baby som er 7-mnd da?

Alle pasientinformasjonene er basert på artikler skrevet for leger i Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) og forfattet av NEL-redaksjonens leger, med mindre annet er oppgitt. Jenta mi på snart mnd har faste måltider i døgnet :) ca 6. Har prøvd med vann men ho vil bare ha melk men drikke sjelden mer enn 1ml etter grøten. Min er ikke riktig mnd ennå, men svarer likevel. Kryper og er flink til å leke for seg selv. Har ikke begynt å reise seg opp.


Spiser 4- måltider, og ammes fortsatt flere ganger om dagen. Nå skjønner jeg at det var idiotisk. Din baby høres helt normal ut, ville gitt blaffen helsesøster her og så lenge baby er blid og virker uthvilt er det jo ingen grunn til å endre på noe.


Veksten roer seg når barnet er inne i andre halvdel av sitt første leveår. I dag er lille sprell mnd. Hvor lang og tung vare din baby på 2- mnd. Når jeg ser på vekt og lengdekurven henne ved fødsel ligger hun midt i normalområdet. Utover i de første 3. Det betyr at ærnæringen har vært god på brysterenæring, den har vært tilfredsstillende.


Vanligvis har trening størst effekt hvis man får opp pulsen og blir litt svett og andpusten. Nå tenker jeg generelt på trening som skal bedre kondisjon og generell form. Enkelte øvelser for styrke og smidighet kan man v.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg