fredag 18. mai 2018

Smerter i magen etter fødsel

Det er lett å la seg forbløffe over svangerskap og fødsel. Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene.


Hold deg oppdatert med ABC Nyheter. Magesmerter kan komme av så mangt, og det kan avhenge av hvor i magen du har vondt. Opplever du gjentagende smerter de samme stedene i magen , og det kan være nyttig informasjon å ta med seg til legebesøket. For eksempel kan du være oppmerksom om smertene sitter i øvre eller nedre av magen , tipser Kvenshagen.


Det begynte med vondt i en hofte, siden har du fått påvist artrose i knær, har hatt en nakkeprolaps, og etter en infeksjon i februar har du følt deg riktig dårlig med smerter i kroppen, hevelser (ikke i ledd), og du har også fått psoriasis. Du har lav feber, symptomer fra magen og flere andre symptomer. Les også: Hemoroider og forstoppelse er vanlig etter fødselen. Flinder Fagervoll nevner svie og smerter i området man har syd samt en dunkende og tyngdefornemmende følelse, som vanlige typer smerter etter endt fødsel.


Smerter i magen etter fødsel

Smerter i underlivet. Dersom du er hoven og føler ubehag nedentil, anbefaler jeg isbind. Livmora har trekt seg sammen uten problemer, blødningene har stoppet opp, alt normalt sånn sett.


Men i dag opplever jeg smerter i magen , det er som om innvolene flytter seg eller noe, vondt er det hvertfall, det kommer i perioder, altså, det går en stun så kommer den smerten over meg for noen m. Ikke direkte smerter men litt ubehagelig og ømt. Dette stoppet raskt og gikk over til vanlig blødning igjen. Er det noe jeg bør kontakte lege for? Dette er naturlig, fordi de opplever den sterkeste spenningen når du trykker på babyen. Muskelsmerter En ung mor kan forveksle med smerter i magen eller tarmene.


Musklene slutter å skade etter et par dager etter fødsel. Rett etter fødsel kan det være vanskelig å holde igjen i det hele tatt, men hos de fleste går det seg til med trening og knipeøvelser. Det vil ta rundt seks uker før livmoren din igjen reduseres til normal størrelse, rundt gram.


Denne ekstra livmorvekten og -størrelsen er med på å gi magen din et annet utseende rett etter fødselen enn seks uker senere. Har ikke vært i kontakt med lege, for har liksom tenkt jeg skulle se det an om det skulle gå over av seg selv. Anemi og lav jernstatus etter fødsel. En stor, kraftig og unormal blødning på over 5ml, i løpet av de første timer etter fødselen , skjer hos cirka prosent av kvinnene etter vaginal fødsel og hos prosent ved keisersnitt.


En slik blødning kan også oppstå fra timer til uker etter fødselen. En helt uskyldig årsak til smerter i første halvdel av svangerskap er smerter relatert til vekst av livmoren. En graviditet gir store fysiologiske endringer hos mor, deriblant press på og forflytning av andre organer i buken. Dette kan blant annet gi halsbrann, forstoppelse og treg mage og svimmelhet eller besvimelse. Ufarlige årsaker til magesmerter.


Petter Brelin forteller om en rekke vanlige årsaker til smerter i magen : Virus. Plutselig vondt i magen som kan gi kramper, diaré, feber og ubehag som går over etter noen dager, såkalt omgangssyke som er en akutt mage- og tarminfeksjon. Bekkenbunnen din har mest sannsynlig blitt svekket gjennom graviditet og fødsel , og må trenes opp igjen. Du blør og føler deg hormonell - men i løpet av de neste seks ukene vil gradvis kroppen din komme tilbake til en ikke-gravid tilstand.


Smerter i magen etter fødsel

Og magen din - den er et kapittel for seg selv! Til venstre: dag etter fødsel. I noen tilfeller kommer magesmerter egentlig fra organer i brystet eller fra en generell sykdom i kroppen. Ikke sjelden kan stress, bekymringer, sjelelige og sosiale problemer lede til ubehag og smerter i magen.


Hvor smerten sitter kan ofte si noe om opphavet. Det er imidlertid ikke alltid slik at magesmerter har en organisk årsak. Boka tar opp alt du måtte lure på enten det gjelder unnfangelsen, hva som venter deg gjennom svangerskapet, hvordan barnet vokser i magen , eller selve fødselen og tiden etterpå. Fødselslege Thorbjørn Brook Steen er aktuell med boka Nytt Liv – Alt om graviditet, fødsel og barsel, utgitt på Kagge Forlag. Den største misforståelsen er trusselen om abort eller ektopisk graviditet.


Faktisk eksisterer en slik fare, men for smerter over navlen har ingenting å gjøre. I over en uke nå har jeg hatt smerter i nedre del av magen når jeg går. Da smertene begynte på jobb også, fant jeg ut at jeg måtte ta turen til legen.


De gir seg ikke før jeg stopper helt opp. Men de skjønte ikke hva det var. Selv om både smerter og plager som gravid er relativt normalt, er det enkelte typer smerter du bør være ekstra på vakt for, og enkelte smerter gir grunn til å kontakte lege. Tror en fødsel er noe man bare må oppleve selv, man kan ikke forestille seg det i det hele tatt.


Magesmerter og blødninger – En god regel er at smerter som varer eller ikke slipper taket, gjerne i kombinasjon med blødning, må tas på alvor, sier Wendelborg. Selv under andre fødsel tenkte jeg ”var det seriøst så ille sist? Man glemmer det jo på en måte. Har du sett videoen hvor Andrew prøver å finne ut hvor vondt det kan være å føde? Hvis ikke bør du få den med deg!


Mange vil imidlertid oppleve at “verden” har forandret seg, og at kroppen ikke fungerer like lett som tidligere. Da kan det være greit å ha en kiropraktor som kan hjelpe deg i gang igjen. Det er viktig å være litt tålmodig de første ukene. Startet etter fødselen med smerter ved bevegelse både på venstre og høyre side. Legen tror jeg er forstoppet?


Avføringsmiddel hjelper ikke. Ville fått det undersøkt. Fysioterapeuten forstår ikke hva det kan være. Hadde sterke smerter etter første, i flere uker.


Tegn på infeksjon (rødhet, varme, opphovning, puss som kommer ut) ved operasjonssåret etter episiotomien eller keisersnittet. Vondt i stingene Mange kvinner blir sydd nedentil etter fødsel , fordi de får rifter. En av tre opplever det etter fødsel. Underlivsprolaps er en tilstand der urinblære, livmor eller endetarm faller inn mot skjedeveggen. Og det er slett ikke noe uvanlig lidelse – så mange som en av tre kvinner som har født får undelivsprolaps, i følge forskning.


Signalene kan komme fra selve livmoren eller fra livmorhalsen. Da gjør det vondt foran og dypt i underlivet. Eventuelle smerter ved samleie vil føles samme sted.


Gjør det vondt ute i sidene nederst i magen og nedover i lysken kan smertene stamme fra eggstokker eller eggledere. Jeg har også hatt smerter og nedtrykk i det siste. Det stoppet opp av seg selv etter - timer, så når jeg ringte dem på formiddagen etter var det ikke vits å komme inn, men jeg skulle ta kotakt med en gang vis det skjedde. Andre lever i beste velgående sammen med den døde i magen. Har akkurat mistet den ene tvillingen uforklarlig.


Ene natta hadde jeg regelmessige tak i magen , og fikk beskjed av føden at det mest sannsynlig var premature rier. Grusom tanke, men jeg merker faktsik ingenting. Ingen smerter eller noe. Så lenge du kjenner godt med liv i magen , ikke har vondt og blødningen ikke øker på eller fortsetter over flere timer, kan du ta det med ro. Skulle du derimot få smerter i magen som ikke gir seg, kraftig pågående blødning, eller kjenne at fosteraktiviteten endrer seg, bør du ringe fødestedet ditt for å få råd.


Fikk lungemodningssprøy. Etter noen timer var den død. Skarpe, trykkende smerter eller kramper i magen. Du kan også oppleve press i magen.


Noen ganger kan smerten bli så intens at det føles som om noe er alvorlig galt. Disse smertene kan opptre hvor som helst i magen , og de kan raskt endre lokalisasjon. Betennelsesprosesser gir vanligvis smerter uansett hvor de er lokalisert.


Nedsatt blodforsyning på grunn av åreforkalkning kan også gi smerter , oftest i forbindelse med måltider. Mange kvinner får smerter i nedre del av magen , og noen ganger i ryggen og beina, like før eller under menstruasjonen. Men kroniske magesmerter behøver ikke skyldes fysisk sykdom.


Smerter i magen etter fødsel

Den kanskje vanligste tilstand med kroniske magesmerter kalles irritabel tarm eller spastisk tykktarm.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg