fredag 25. mai 2018

Magekramper øverst i magen

Vedvarende eller tilbakevendende smerter eller ubehag som er lokalisert til øvre del av magen. Ubehaget eller smertene kan ledsages av oppfylthet, tidlig metthetsfølelse, oppblåsthet, kvalme, brekninger, sure oppstøt og halsbrann. Funksjonell dyspepsi omtales av noen som magekatar, men det er en tilstand karakterisert ved tilbakevendende eller kroniske smerter og ubehag i øvre del av magen uten at man finner sykdomsforandringer i eller rundt fordøyelseskanalen.


Magen vil denne maten så raskt som mulig, og derfor mistet kontrakten dvs. Magekramper eller magekramper etter matforgiftning vanligvis gå sammen med akutt kvalme og oppkast. Smertestillende verken forringer eller forsinker diagnostikk ved alvorlig patologi.

Ved sterk mistanke om nyresteinskolikk eller gallesteinskolikk gis et NSAID parenteralt eller som stikkpille i kombinasjon med spasmolytika parenteralt, for eksempel diklofenak mg i. Ved innleggelse og intense smerter eller. Havregrøt er dessuten veldig bra mat for de fleste mager. Smerter ved øverst i magen er det enkleste å tyde. Når gir kvalme og oppkast grunn til å ringe legen sin? Akutt oppstått kvalme og oppkast kan skyldes en infeksjon i mage -tarm-kanalen.


Skarpe, trykkende smerter eller kramper i magen. Disse smertene kan opptre hvor som helst i magen , og de kan raskt endre lokalisasjon. Du kan også oppleve press i magen.

Noen ganger kan smerten bli så intens at det føles som om noe er alvorlig galt. NO: Mageknip, luft i magen , forstoppelse, diaré og smerter – vi har alle opplevd det, men som regel går det over av seg selv. Slik er det ikke for alle.


Noen av oss er ganske ofte plaget med en kranglete mage. Regelmessighet er et nøkkelord for magen , og gjelder både med hensyn til toalettvaner, måltider, fysisk aktivitet og søvn. Utenom forstoppelse og diaré, er noen av de vanligste mage -tarmsykdommene halsbrann, sure oppstøt og laktoseintoleranse, fortsetter hun.


En av de mest forsømte, brukt og misbrukt organ måtte være vår mage. Magen er det sentrale organ for fordøyelsen, og er ansvarlig for fordøyelsen av proteiner. Har du smerter over hele magen ? Nei: Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv. Ved vedvarendesmerter kan man utvikle feber - husk å kontrollere temperaturen. Ja: Kanskje har du en.


Det vanligste symptomet er magesmerter i nedre del av magen , som regel på venstre side. Smertene kan komme og gå eller være konstante. Nå har jeg hatt vondt øverst i magen i litt over en måne og blir værre og værre for hver dag som går nå. Giardia lamblia er en parasitt som legger seg øverst i tynntarmen. Den fører til gassdannelse og eventuelt magesmerter og diare.


Parasitten ble spredd med drikkevannet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg