torsdag 15. juni 2017

Små røde prikker

Groot assortiment Roede. Of je nu dagelijks klust of één keer per jaar. GAMMA is er voor iedere klusser! Hvis du har fått mange røde prikker på huden i det siste, er det trolig Cherry Angiomer. Føflekkreft kan også opptre som små flekker i huden, sier Strandhagen.


Små røde prikker

Her kan røde prikker være petekkier som er små blødninger i huden, sier Døllner. Ifølge Resch er dette rødlilla prikker i huden. Når det gjelder utslett - eller små røde prikker - så trenger man som regel ikke være engstelig for dette når det kommer og går, og man ikke har noen andre symptomer i tillegg.


Du nevner det ikke, men har du for eksempel kløe på de samme områdene? Petekkier betyr egentlig bittesmå blødninger i huden, og kan ha mange årsaker. Mange røde prikker på kroppen?


Små røde prikker

Dette kan det være. Jeg er plaget med røde prikker på kroppen som klør. Prikkene er bitte små og holder seg på èn plass til de er tørket inn (blir en liten skorpe på hvis jeg har klødd meg).


Dukker stadig opp nye. Begynte på brystet og skuldrene foran og bak. Nå er det også på armene, men lite på brystet. Milier: Milier er små hudcyster, som særlig rammer barhuden, og er som regel synlig fra fødsel av.


De ses som hvite små prikker under huden. Portvinsflekk: En Portvinsflekk (Port wine stain) er et medfødt fødselsmerke. Utslett er en fellesbetegnelse for syklige hudforandringer. De utløses av slag eller friksjon mot huden.


Forhold som disponere for dette er medisiner som aspirin, albyl-E, NSAIDS (ibux) og andre preparater som tynner ut blodet. Psoriasis: Utslettet er rødt , dekket av hvite eller sølvfargede ”skjell”. Pityriasis rosea: I begynnelsen er utslettet en rosa flekk, noen dager sener er overkroppen preget av mange små ovale flekker. Lichen planus: Spesielt huden på håndledd og ankler får mange små , kantete, lilla, glinsende knuter som klør intenst. Andre årsaker til prikker vises Oppdager du at prikkene ser annerledes ut, må du snakke med lege.


Små røde prikker

Derfor kan det være nødvendig å sjekke om det er andre typer angiom. Cherry Sangioma betyr vanligvis at de små runde, røde prikkene kalles. La oss ta en titt på noen flere fakta.


Hva er egentlig røde flekker på huden? Ved noen alvorlig infeksjoner, som hjernehinnebetennelse (meningitt) og blodforgiftning, kan man få små røde prikker i huden. I motsetning til vanlig utslett lar disse seg ikke avbleke når man presser mot dem. Hvis man presser en glassflate mot huden og prikkene er synlige gjennom glasset, dreier det seg om hudblødninger. Er en gutt på år som nylig hadde samleie med noen uten beskyttelse.


Jenta har ikke hatt noe samleie på år, og sjekket seg da for kjønnssykdommer (noe hun ikke har). Hun har heller ikke hatt noe utflod ifølge hun. Jeg merket noen dager senere at jeg fikk noen små røde prikker på penishodet, og litt lengre ned. Hei, har sitt at det kommer noen røde prikker Sår langs kuken runde sår med små røde priker vis jeg ser helt.


Har du hørt om cherry angiomer før? Røde prikker på penis. De kalles på fagspråket Campbell de Morgan spots, og på folkemunne kirsebærflekker.


De er ikke farlige, men må skilles fra andre utvekster som kan forekomme i huden, sier Kjetil Guldbakke, hudlege ved.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg