tirsdag 6. juni 2017

Kan gravide spise kokt skinke

Oppdag gode skinkeretter, mange enkle måltider og det er kjapt å lage! Bekijk ons unieke assortiment kannen. Meer geluksmomentjes in een gezellig huis! Maak van jouw huis jouw thuis.


Ontdek ons unieke woonassortiment online. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. Kokt skinke , kylling- og kalkunfilet i graviditeten. Bortsett fra kjøttproduktene nevnt over, kan gravide spise kjøttpålegg. Da er kokt skinke , kyllingfilet og kalkunfilet gode alternativer.


Påleggene bør imidlertid spises godt innenfor holdbarhetsdato. Kan jeg spise kokt skinke når jeg er gravid ? Synst jeg har lest noe om at man ikke skal spise vakumpakket kjøttpålegg? Men tenker at det kan vel ikke gjelde alle kjøttpålegg? Kan gravide spise vakuumpakket kjøttpålegg, som f. Oppskåret vakuumpakket kjøttpålegg kan inneholde små mengder av bakterien Listeria.


Hvis bakterien får anledning til å vokse i en matvare med lang holdbarhetsti kan bakterienivået bli for høyt. Husker man ikke skal spise spekemat og slikt, men hvordan er det med sånn kokt skinke ? Ristet brød med ost og kokt skinke ! Har nå vært innlagt ganger dette svangerskapet og de hadde ikke servert kokt skinke på føde obs avd i Norge dersom det var farlig. Så tror ikke du skal bry deg om det så lenge du spiser det godt innenfor holdbarhetsdatoen.


Edit: det står ikke i artikkelen at du ikke kan spise kokt skinke. Den beste måten å spise trygt under svangerskapet er å vaske alt du spiser godt, inkludert frukt og grønnsaker. Sørg for at alle dine kjøtt er helt kokt før du spiser dem-rå matvarer, spesielt kjøtt, er mer sannsynlig å overføre levende bakterier og virus.


Re-heat all mat før de er rykende varm før du spiser dem-bruker et. Gravide bør ikke spise mye lakris på grunn av skadelige effekter av glycyrrhizinsyre, et hormonforstyrrende stoff som finnes i lakrisplanten. Gravide og kvinner som planlegger å bli gravide bør unngå ingefærshots og kosttilskudd med ingefær. Bakgrunnen er dyreforsøk som viser at store mengder ingefær kan gi økt risiko for abort.


Listeriose i graviditet og sykdom hos fosteret. Gravide kan spise sushi, men du br unng bitene med tunfisk. Babyverden Forum Okay, jeg vet det er endel ting man skal unng spise som gravid men disse tingene. Du kan spise kjøttpålegg som er ferskt og nyåpnet, dvs kokt skinke , røkt kalkunbryst etc. Unntaket er altså spekeskinke som er rått kjøtt, og alt rått kjøtt har en risiko for å inneholde bakterier som fører til fosterskade.


Derfor rådes vi til å unngå spekemat som salami og spekeskinke i svangerskapet. Det betyr at du som gravid bør unngå all spekemat med mindre de er varmebehandlet godt. Laat je inspireren door het aanbod. De nieuwste kannen.


Shop jouw artikelen bij Wehkamp. Vind items binnen jouw budget. Dette er fordi slike produkter kan inneholde bakterien Listeria. Unngå også roastbiff og annet kjøtt som ikke er gjennomstekt- eller gjennomkokt.


Har du selv kontroll på hvordan maten har blitt tilbredt og oppbevart, kan du trygt spise sylte, kokt skinke og annet skivet kjøtt- og fiskepålegg. Men er du borte til middag, kan det være lurt å stå over slike matvarer. Så lenge den ikke mugner eller begynner å lukte surt, kan du fint spise. Hel kokt skinke (og annet helt kjøttpålegg) vil holde lengre enn ferdigskivet, også etter at du har åpnet pakken, fordi det kun er på overflaten det er bakterier og muggsopp, ikke inne i kjøttet. Kjøtt er en viktig kilde til flere næringsstoffer.


Upasteuriserte oster som er varmebehandlet godt, for eksempel på pizza og gratenger, er trygge å spise for gravide. Skadelige bakterier og parasitter kan gi deg infeksjoner som påvirker barnet. Gjennom varmebehandling over ºC i mer enn sekunder vil Listeriabakterien dø. Du kan derfor fint spise alle ostetyper som du vet har vært varmebehandlet godt.


For å svare direkte på det første spørsmålet i denne tråden: poenget med kokt skinke er at den er kokt , så da kan du trygt spise den som ferskvare, også om du velger å være ekstra forsiktig. Jeg fant en pakke kokt skinke i kjøleskapet for n uke siden, den gikk ut 1. Tenkte at det var for lenge, men luktet før jeg kastet og det luktet bra. Spiste i stedet for å kaste. I går skulle jeg igjen kaste den men så at andre som er litt strengere på datomerking enn meg hadde spist av den selv om de var advart.


Regelen er at gravide kan spise det meste, så lenge det er varmebehandlet til over 1grader, eller man er sikker på at det er rimelig ferskt og ikke har utløpt på datoen. Vær obs på at noe av maten kan være litt tungt fordøyelig, så ikke forspis deg altformye, for du blir ekstra stappet nå når du er gravid og tarmen går litt tregt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg