fredag 9. juni 2017

Menstruasjon under svangerskap

Vi har samlet noen av de faktaene som fascinerer, forundrer og forbløffer oss mest. De ferskeste innenriksnyhetene. Hold deg oppdatert med ABC Nyheter.


Nå er ikke jeg noen ekspert på svangerskap , dette er mitt første, men jeg er ganske sikker på at du ikke kan være gravid hvis du har hatt menstruasjon nå nylig. Man kan under et svangerskap blø av andre årsaker enn menstruasjon , og det er i seg selv et symptom man alltid skal oppsøke lege for, for å finne ut mer om hvorfor man blør, og evt utelukke alvorligere tilstander. Informasjon om menstruasjon , blødningsforstyrrelser, svangerskap og svangerskapsavbrudd.

Kvinner uten prevensjon. Hvis hun ikke bruker prevensjon, og heller ikke ønsker å starte med dette, kan hun bruke medikamentet Primolut-N, som inneholder gestagenet noretisteron. Et fullgått svangerskap varer uker fra tidspunktet for befruktningen til fødselen. Selv om befruktningen vanligvis skjer halvveis ut i menstruasjonssyklus, blir nedkomstdatoen beregnet ut fra første dag i din siste menstruasjon.


Dette gjøres fordi det er umulig å vite hvilken dag egget ble befruktet. Vurder først muligheten for svangerskap ut fra dato for første dag av siste menstruasjon. Menstruasjonsplager er en hyppig årsak til henvendelser fra unge kvinner. Uregelmessig menstruasjon kan ha en rekke årsaker og skal tas alvorlig.


Blødning og svangerskap hører ikke sammen.

Blør du, skal du alltid ta det på alvor. Svangerskapslengde og mengden blødning må vurderes. Småblødninger i form av litt rosa på papiret når du tørker deg, eller en liten dråpe i trusa, er vanlige og som regel ufarlige. Fosteret skal ha noe, og det brukes en del i morkaken.


Dessuten øker blodvolumet, og også dette krever en del jern. Det er vist at jernbehovet øker i svangerskap. Totalt er behovet minst doblet i forhold til perioden før svangerskapet. Kan man være gravid selv om man har mensen? De fleste kvinner vil miste mensen helt dersom det har skjedd en befruktning.


Noen gravide kan ha sparsomme blødninger fra skjeden de første 2-månedene. Etter svangerskap og mens moren ammer er det helt vanlig at det tar litt tid før ovulasjonen starter igjen. Befruktning er starten på et svangerskap og skjer omtrent uker etter siste menstruasjon ved eggløsning. Hyppigst er amenoré (bortfall av menstruasjonen), som kan skyldes svangerskap.


Har stadig lest om personer som har hatt menstruasjoner utover i svangerskapet. Har tatt en negativ graviditetstest, men vil ta en igjen idag. Men hvor lenge kjenner man til at noen kan ha hatt. Røntgenstråling under graviditet.


Et svangerskap kan påvirke sykdomsaktiviteten ved leddgikt.

En kvinne som begjærer svangerskapsavbrud skal gis standardisert informasjon og tilbys prevensjonsveiledning, etterkontroll og eventuelt senere samtale(r). INFORMASJON Informasjonen som skal gis til abortsøkende kvinner, kan grovt sett deles inn i tre punkter. Det første punktet, Opplysninger om inngrepets art og medisinske virkninger, er obligatorisk etter Lov om svangerskapsavbrudd og. Ser det er mange som spør hva som er normale verdier i svangerskapet.


Har derfor hentet dette fra boka Klinisk kjemi av Jacob A. Stakkestad og Arne Åsberg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg