torsdag 29. juni 2017

Høygravid kvalm

Når du er høygravid og klar for fødsel leter du gjerne etter det minste tegn som kan fortelle deg at fødselen er nært forestående. Når riene begynner eller vannet går vet du definitivt at fødselen er i gang, men er det mulig å få noen signaler i forkant? Kanskje får du ekstra mye kynnere.


Det finnes mange kosttilskudd som kan gi enkelte næringsstoffer, som f. Det kan likevel være lurt å ta noe tilskud spesielt dersom du er mye kvalm eller har nedsatt matlyst. Hva er svangerskapsforgiftning? Svangerskapsforgiftning eller preeklampsi, er en tilstand med forhøyet blodtrykk og proteiner i urinen. Tilstanden kan gi symptomer fra de fleste av kroppens organer, men du kan også være helt uten plager - særlig tidlig i forløpet. Er du kvalm på en måte som overgår den typiske morgenkvalmen?


Alvorlig svangerskapskvalme, Hyperemesis gravidarum, rammer mellom og prosent av gravide. Den gravide kan bli avmagret og uttørket i kroppen, og mangel på enkelte næringsstoffer og mineraler kan gjøre at kroppens prosesser forstyrres, og det kan bli behov for intravenøs næring og sykehusinnleggelse. Det er lite som blir mer behagelig i varmen. Særlig når man føler seg tung, og sliten, og kvalm , og har halsbrann og … Men – du er også heldig som er høygravid nettopp på sommeren! Og jeg blir kvalm av tanken p at dette bare er n historie.


Ingen vil leie ut til hygravide Milli (26) 3. Men for et vanvittig engasjementet denne historien har skapt, og jeg. Fant hygravid kvinne og barn med vannhode i kaldt bomberom 28. Kvalm og hodepine fredag 20. Høygravid når Gruer meg VELDIG til fødselen allerede, da førstemann var litt stor og revnet meg. Har det akkurat på samme måte, er trøtt og kvalm hele tiden.


Sover til over tolv hver dag. Har i lengre tid slitt med magesmerter. Ubehaget sitter midt på, litt høyt oppe på magen. Forsvinner ikke selv om jeg spiser. Føler meg kvalm og sliten.


Har den siste tiden også fåttt en del halsbrannplager. Er slank og spiser normal, sunn kost. Vèltrent og ikke-røyker. Drikker svært sjelden. Hvorfor er jeg så kvalm om morgenen?


Mange opplever kun litt morgenkvalme og en enkelt brekning, mens andre er plaget av voldsom kvalme og kaster opp en rekke ganger. Graviditeten medfører en lang rekke endringer i kroppen, helt fra de første symptomene på at du er gravi til vondter og plager når du går høygravid. Her er fem typiske gravidplager – og tips til hvordan du kan håndtere dem på best mulig måte. Veldig kvalm i uke - er dette normalt?


For noen kan det gjøre vondt når en står eller går. Får man vondt under trening skal man derfor ta det med ro. Jeg er førstegangsgravid , og usikker på det meste.


Nå er jeg kvalm og har vondt i magen. Marianne (20) visste ikke at hun var gravid. Ble kvalm - Tenk, jeg kjøpte et hus fullt av rotter. Det var både pinlig og sjokkerende, men det var ikke lett å vite om rottene, siden det ikke var nevnt noe sted før vi kjøpte.


Jeg liker verken rotter eller mus, så bare tanken på at vi skulle flytte dit, gjorde meg kvalm , sier Karianne. Men meldingen fra fagfolk var klar: Dette lar seg. I går lå jeg med smerter nede på høyreside av magen, hadde hovne øyne, pga tårer som kom og gikk og verkende hode. Klarte ikke å tenke klart eller bevege meg, så jeg lå bare i senga mens hans la barnet vårt på år. Sa jeg var kvalm og veldig sulten når han hadde lagt barnet vår.


Jeg var aldri kvalm og ble det heller ikke da jeg ble høygravid. Energien forsvant mer og mer og jeg måtte sove to ganger i løpet av dagen. Du gjør meg kvalm ! Ser nesten UT som at du blåser den opp.


Høygravid kvalm

Regner ikke med den plutselig kommer med en gang du tar frem telefonen for å ta bilde til bloggen eller snap.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg