fredag 2. juni 2017

Kan gravide spise sushi

Bestill Sushi hos Just Eat. Hundrevis av forskjellige restauranter. Gå ned i vekt fort uten å sulte deg selv. De konkluderer derfor med at gravide trygt kan spise sushi.


Det er heller ved økende grad av bearbeiding eller lengre lagring, som eksempelvis er tilfellet ved røykelaks og rakefisk,. Melk og meieriprodukter.

I enkelte deler av landet kan blant annet reinkjøtt fremdeles inneholde forurensning etter Tsjernobylulykken, og vil dermed inneholde noe radioaktivitet. Koffeininnholdet kan variere mellom ulike typer drikkevarer. Gravide bør ikke få i seg mer enn 40. Ja det kan du, men det er noen forhåndsregler du bør ta!


Riktig lagring av råvarer og god hygiene er viktig når det gjelder sushi. Dette er viktig for å unngå at sushi inneholder mengder av bakterien listeria. Dette rådet gjelder sushi i Norge. Slik lagar du sushi som er trygg å ete.


Vær forsiktig med å spise rå fisk på utenlandsreise.

Se avsnittet Kostråd på reise utenlands under Mer om gravide. Det er bedre å betale litt mer for helt fersk vare på sushi restaurant. Mange gravide bekymrer seg veldig for hva de ikke kan eller bør spise , men generelt anbefaler jeg å heller fokusere på hva du bør få i deg denne perioden. Hvis ikke blir frykten for å spise spekemat så stor at du glemmer at du har spist frossenpizza til middag tre ganger denne uken, sier klinisk ernæringsfysiolog Tine Sundfør. Kjøtt er en viktig kilde til flere næringsstoffer.


Sørg for, at din sushi er helt frisk. Skadelige bakterier og parasitter kan gi deg infeksjoner som påvirker barnet. Så kan du godt spise sushi mens du er gravid. Må jeg spise alle slags sushi , mens jeg er gravid ? Nogle fisk har et meget højt indhold af kviksølv.


Store doser kviksølv kan påvirke dit ufødte barns hjerne, så der er god grund til at være opmærksom på det. Især rovfisk indeholder tungmetaller. Hvilken fisk kan du egentlig spise når du er gravid ? Denne fisken kan du spise som gravid , og denne fisken bør du styre unna i graviditeten. Vitenskapskomiteen for mattrygghet har vurdert sushi som trygt for gravide , så det kan du fint spise. Et gjentakende spørsmål hos oss er om man kan spise sushi når man er gravid.


Har lest flere steder at gravide kan spise sushi , laks- rå, hvis den er helt fersk. Unngå myke oster og muggost. Men på sånn gravid app jeg har, sier den at jeg bør holde meg unna.

Puttet den rett i fryser. Er det tryggere når den i tillegg har vært fryst, eller er. Hvordan er det egentlig med sushi ? Noen sier jeg kan spise det, andre sier jeg ikke kan. Vet mange gravide som spiser det. Ville du spist det om du var gravid ? Selv om du ikke har været vant til at dyrke motion, kan du sagtens gøre det når du er gravid.


Så længe den rå fisk har været frossen i timer ved mindst minus grader, så er der ingen problemer med at spise sushi. Sushi laget av rå, fersk marin fisk er godkjent gravidmat. Røkt laks kan spises så lenge den er godt innenfor holdbarhetsdato.


SUSHI : Ja, sushi laget av fersk saltvannsfisk skal være trygt. Foto: NTB scanpix Vis mer. Norske helsemyndigheter sier gravide ikke bør spise dette, på grunn av bakterieinnhold. Ifølge Matportalen kan gravide spise sushi som er laget av rå, fersk, marin fisk.


Et annet sted (kilde ukjent, sikkert en mindre troverdig kilde) leste jeg at fisken måtte ha vært fryst først, men jeg forholder meg jo først og fremst til Matportalen. Der er dog lidt forholdsregler du skal tage. Jeg har forøvrig ikke det spøtt greie på sushi. Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi -restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før den sælges.


Helsekort for gravide er et journaldokument for å sikre forsvarlig behandling, og understøttes av Nasjonal faglig retningslinje for svangerskapsomsorgen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg