fredag 2. juni 2017

Koke pinnekjøtt i vann

Koke pinnekjøtt i vann

Kan brukes på alle koketopper, også induksjon. Det er ikke rart at pinnekjøttet ikke er så populært på Østlandet som det er på Vestlandet og i særdeleshet her i Rogaland. I alle oppskriftene som er laget av østlendinger står det at pinnejøttet skal koke til kjøttet løsner fra beina, ca.


Del pinnekjøttsiden langs hvert ribben. Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperatur på vannet. Lunkent vann gir raskere utvanning. Vann ut i rikelig vann i ca.


Pinnekjøtt av sau bør dampes litt lenger enn pinnekjøtt av lam. Problemet med tradisjonell damping, er at kjøtt som ikke er vannet ut nok, vil forbli salt, selv etter damping. Dersom du trekker det i en usaltet grønnsaksbuljong, vil det trekke mer ut av saltsmaken, forklarer Geir. Med andre ord kan buljongtrikset redde deg hvis du ender opp mer for salt eller tørt pinnekjøtt på selveste julaften. Ta en inntørket sau, en bunt bjørkepinner og stable kjøttet i den største gryten du har.


Koke pinnekjøtt i vann

Slik kokes pinnekjøtt ! Snart sprer den mest frydefulle duften seg i heimen. Ha i litt pinnekjøttkraft hvis du liker det. Kjør opp med stavmikser sammen med litt av vannet , smør og fløte. Smak til med salt og pepper. PINNEKJØTT KOKT MED ØL OG POTET: Dette er en litt annerledes måte å koke pinnekjøtt på, Karla bruker poteter istedenfor pinner, og koker kjøttet i øl og vann.


For ferdig utvannet, gryteklart, beregnes 5gram). Hvor lenge skal pinnekjøttet vannes ut? Kok pinnekjøttet i vann istedenfor å dampe det. Jeg har glemt å vanne ut pinnekjøttet! Beregn ca 5gram pinnekjøtt pr person.


Koke pinnekjøtt i vann

På den måten blir pinnekjøttet mindre salt og mykere). Vi beregner fra tolv timer til et døgn i vann før sauen gjenoppstår. Først lager vi en buljong.


Legg pinnekjøttet i vann over natten. Vi kutter opp og renser løk, gulrøtter, purreløk og selleri. Sammen med laurbærbla sort pepper, einebær, timian og en knivspiss kajennepepper legger vi dette i en kjele med liter vann og lar dette koke en drøy time. Er det lov å koke pinnekjøtt uten bjørkepinner i kjelen?


Koke pinnekjøtt i vann

Ja, hvis du ikke forteller det til noen, spøker Pål. Og det viser seg at vi har veldig respekt for tradisjoner. For ikke utvannet pinnekjøtt beregnes 400g per person, og 500g for de litt mer sultne.


Lange, hyggelige julefrokoster. Her finner du alt du trenger. Hell over vannet og ha på lokket. La det koke i minutter.


Her er de vanligste måten å tilberede pinnekjøtt på i dag: Damping av pinnekjøtt. Kok opp til du har fullt trykk i trykkokeren,. Det vanligste er å dampe pinnekjøttet, enten over bjørkepinner eller en rist. Fyll på med vann opp til risten eller pinnene, men pass på at vannet ikke dekker kjøttet.


La pinnekjøttet dampkoke på svak varme til kjøttet er mørt og løsner fra beinet. Min svigermor pleier å bruke ca timer på denne prosessen, men med trykkoker tar det bare minutter på fullt trykk. Kjøttet skal dampe, ikke koke. Denne oppskriften på tradisjonell pinnekjøtt inkluderer koketi damping, mengde per person og bruning i stekeovn.


Fremgangsmåte Normalt beregner man ca. I de senere årene har trekking eller koking av pinnekjøttet fått et oppsving, ikke minst takket være Hellstrøms presentasjon av teknikken. Selv har jeg en tendens til å ha litt ekstra vann i pinnekjøttgryten, og synes de pinnene som har vært i kontakt med sjyen underveis i dampingen har endt opp med det saftigste kjøttet. Derfor testet jeg ut buljong-trikset, og må si jeg ble veldig.


Det er viktig å bytte vann ofte, hvis du ikke gjør det får du altfor salt og hardt pinnekjøtt. Dryss krydder i bunnen av langpannen. Legg en liten dusk einer i hvert hjørne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg