onsdag 14. juni 2017

Hepatitt b vaksine varighet

Vaksine mot hepatitt B utvikles fra en del av viruset som ikke kan gi sykdom. Etter vaksinering lager kroppen antistoffer mot hepatitt B -viruset. Disse antistoffene bekjemper hepatitt B -viruset hvis kroppen kommer i kontakt med viruset senere. Tre injeksjoner er nødvendig for at vaksinen skal gi fullgod beskyttelse. Det er flere fordeler med å gi hepatitt B - vaksine som kombinasjonsvaksine.


Til India trenger du vaksiner mot difteri, stivkrampe, polio og hepatitt A. De tre første varer i ti år, hepatitt A- vaksine varer i minst år (sannsynligvis resten av livet), etter andre dose. Om du fikk gammaglobulin mot hepatitt A, varer den bare i to-tre måneder. Det gjelder Østeuropeere, latinamerikanere, folk fra Midtøsten og Nordafrika og folk fra Fjerne Østen.


Pakistanere og svarte afrikanere som er kommet til Norge som voksne trenger vi ikke å teste for hepatitt A, de kan regnes som naturlig immune. Hepatitt B : Engerix B Grunnvaksinering doser: og mnd. Vaksinen gis ved og måneders alder, i en kombinasjonsvaksine som også inneholder vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste, poliomyelitt og hemophilus influenzae type B ( vaksine med seks komponenter). Twinrix er en kombinasjonsvaksine mot både hepatitt A og hepatitt B. Vaksinasjon med vaksine mot hepatitt A og hepatitt B består av tre doser og gis i sprøyte i skulderen.


Det trengs to doser med fire ukers mellomrom for å få kortvarig beskyttelse (ett år) mot hepatitt A og delvis beskyttelse mot hepatitt B. Hepatitt A hvis ansatte spiser mat tilberedt av personer som kan ha akutt hepatitt A. Tilbud om vaksine for ansatte som arbeider i endemiske område. Anti-HB-konsentrasjonen er imidlertid lavere ved koadministrering, men klinisk relevans er ukjent siden seroproteksjonsraten ikke påvirkes. Vaksinen kan brukes som boosterdose eller til å fullføre primærvaksinasjon som ble påbegynt enten med plasmaderivert vaksine eller med annen hepatitt B - vaksine fremstilt vha.


Preeksponeringsprofylakse enkeltkomponent hepatitt B - vaksine. Produktet er blitt lagt i handlekurven Hopp til innholdet. Handle Brukerveiledning.


For Twinrix gjelder stort sett de samme doseringsreglene som for Engerix- B. Effekten varer i minst 4-år. Siden du jobber i en institusjon for rusmisbrukere, er det mulig at du har krav på gratis vaksine mot hepatitt B. Dette synes jeg du bør undersøke før du eventuelt betaler for gildet selv. Tilbudet om hepatitt B - vaksine i barnevaksinasjonsprogrammet ble utvidet til å omfatte alle barn født fra og. De første symptomene omfatter kvalme, tretthet og gulfarget hud. Den anbefales også til voksne med høyere smitterisiko.


Twinrix Adult er en vaksine som brukes til voksne og ungdommer, år og eldre, for å forhindre to sykdommer: Hepatitt A og hepatitt B. Vaksinen virker ved å hjelpe kroppen til selv å produsere sin egen beskyttelse (antistoffer) mot disse sykdommene. Når andre vaksiner eller immunglobuliner skal gis samtidig med Havrix, må de injiseres på separate injeksjonssteder. Det er ikke kjent om vaksinen kan forhindre utbrudd av hepatitt A dersom vaksineringen skjer senere enn dager etter smittetidspunktet.


Ikke anvendt vaksine og avfall bør destrueres i overensstemmelse med lokale krav.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg