tirsdag 13. juni 2017

Kjøtt per person

Kjøtt per person

Kjøtt med bein: 3gram per person. Det er vanlig å beregne ca. Kalkunfilet eller stek. Suppe til hovedrett. Saus, tynn (sjysaus og lignende) dl.


Kjøtt per person

Mengdeberegning avhenger av hvor stort koldtbord du har og mengde kjøtt og fisk avhenger av tilbehøret. Husk på at noen ting er mer populært enn andre ting. Vi spiser kilo rødt kjøtt i året – Bekymringsfullt, mener Helsedirektoratet.


Vi viser deg hvor mye mat du skal beregne per person. Hopp til hovedinnhold. Jeg leste nylig at 2kg var nok til 4-personer. Spiste det igår, da hadde jeg 3kg på personer og det ble endel igjen.


Kjøtt per person

Fårikål er Norges ubestridte nasjonalrett, og smaker godt både som husmannskost og festmat. Det skal dessuten ikke mye til for å servere en rykende varm gryte med fårikål: Som navnet tilsier så trenger du kun fårikålkjøtt og kål. Jeg skal holde selskap og har valgt klassikeren svinesteik av økonomiske grunner. Jeg har beregnet 2gr per person fordi vi skal ha kjøttkaker ved siden av, i tillegg selvsagt til grønnsaker, surkål, poteter osv.


De siste årene har mengden ligget ganske stabilt på rundt kilo per person årlig. Forbruket av kjøtt har økt over lang tid. I de siste ti årene har kjøttforbruket økt med ca. RØDT KJØTT : Helsedirektoratet anbefaler 5gram rødt kjøtt og bearbeidet kjøtt som en grense per person per uke.


Kjøtt per person

Svein Vestrum Olsson Journalist. Vi er voksne som skal ha pinnekjøtt med tilbehør på nyttårsaften i år. Jeg skal kjøpe inn dette og legge i fryseren nå i helgen siden jeg blir borte til 6. Men hvor mye pinnekjøtt skal jeg beregne pr person ? Koldtbord – per person. Lammelår brukes først og fremst til lammestek med og uten ben, men også til fenalår. I tillegg kan man ved egen innsats dele opp et lår slik at man får både mørbra flatbiff, benfri lammestek og lammeskank.


Kålrabbistappe normalt ca 2gram pr person. Men for å være helt sikker at storspiserene får nok så kan du plusse på et par titalls gram på de. Viltgryte med tilbehør til personer. Da kan du godt beregne rundt 1g per person.


Vi regner minimum 200g kjøtt pr person. Mammanett (KK Mamma forum). Så mye ribbe og medisterkaker må du beregne per person. Jeg håper uansett at du velger et ribbestykke med god kjøttfylde og et.


Grunnregelen er at alt mørt kjøtt er egnet til grilling. Men greit å fyre avgårde med mye her, siden kalkun er så godt som rest. Skal du steke kalkun er denne pannen genial. Matvanene til innbyggerne i de nordiske landene er slett ikke identiske. I Danmark er mengden kjøtt som spises mye høyere enn i alle de andre nordiske landene - 1kilo per person i fjor.


Legg kjøttet oppå, og legg på et tett lokk. Beregn 3gram pinnekjøtt per person. Pinner får du kjøpt i de fleste matbutikker i tiden opp mot jul. Under er noen oppskrifter, det finnes utallige burgundergryte-oppskrifter.


Er oppskriftene med kg kjøtt , går de til fire personer. Den er kjempegod å varme opp, hvis du vil lage den kvelden før. Restene kan fryses, de er også veldig gode!


Porsjonsberegning av julemat kan være vanskelig. Her får du oversikten over hvor mye du skal beregne per person av ribbe, pinnekjøtt, tilbehør, julefisk og kalkun.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg