mandag 5. juni 2017

Koketid torsk

Koketid torsk

Torsken skal nemlig ikke koke, men trekke for ikke å bli tørr og smakløs. Slik trekker jeg torsken : Først skjærer du fisken i passelige stykker. Kok opp godt med vann i en stor kasserolle. Jeg liker torsken ramsalt og har oppi ca 2-ss med salt pr liter vann, men dette varierer selvsagt etter hva du liker. Dette gjør det enklere å behandle torsken under varmebehandling og den vil se bedre ut.


Behold gjerne fiskeskinnet på slik at fileten holder seg mer samlet under trekkingen. Kokt torsk eller skrei med agurksalat og sandefjordsmør er tradisjonsmat som du gjerne kan servere som juletorsk, søndagsmiddag eller har gjester. Samtykke fra cookies Vi bruker analyseverktøy for å måle trafikken på våre nettsider, og informasjonskapsler som grunnlag for videreutvikling av våre tjenester og for å tilby relevant markedsføring.


Torsk bør legges i folie eller grillrist fordi den flaker seg lett og dermed er vanskelig å håndtere på grillen. Mariner gjerne fisken på forhånd. Idens favorittfiskerett er bakt torsk i ovn.


Koketid torsk

Kjapt, enkelt og minimalt med oppvask. Baker du frossen fisk i ovn blir den ferdig omtrent samtidig med grønnsakene. Tinte fiskestykker kan bli tørre og kjipe innen grønnsakene er klare, sier han.


Røkt torsk kan byttes ut med røkt kolje eller kveite. Begynn med grønnsakene. Rens og skjær grønnsakene i terninger og kok dem knapt møre i vann tilsatt litt smør.


Denne fabelaktige råvaren er en kulturbærer av rang og faktisk også vår mest spiste fisk. Det er typisk torsk å være god. Nytrukket torsk smaker nydelig.


Samme oppskrift kan også brukes til skrei. Ovnsbakt torsk med sprøstekt bacon og ertepure er en klassisk fiskerett, mens lettpanert torsk og salat med mangosalsa er en dans for smaksløkene. Vil du lese mer om et sunt og balansert kosthol og hvorfor det er viktig å spise fisk, kan du finne mer i ernæringsseksjonen vår. Kokt torsk er vel så tradisjonelt at det nesten er gått ut av menyen for mange unge.


Koketid torsk

Det som er syn er at det alt for ofte at kvaliteten på fisken er elendig. Skrell og kok dem møre i usaltet vann, det gjør ikke noe om de koker i stykker! Hell av kokevannet og damp. Denne oppskriften med torsk er en klassiker som aldri går av mote.


Med gulrotstuing ved siden og knasende bacon på toppen er dette en tradisjonsrik rett for hele familien. Servert med gulrotstuing og eggesmør. Dette trenger du: Ca kg lettsaltet torsk Skjær en liten bit av den rå fisken og smak på den, er den for salt, legg den i iskaldt vann i min. Sukkersaltingen gjør at torsken blir ekstra fast i fisken. Andreas Viestad serverer med en enkel dillsaus med erter og lakse-eller ørretrogn.


De lager du enkelt ved å skjære gulrot og kålrot i staver, krydre med tørket dill og steke dem på lav varme i smør. Salt Pepper Gulrotstuingen: Kutt gulrot i terninger og kok dem til nesten ferdig. Sil og spar på kokevannet. Smelt smøret og tilsett hvetemel.


Lettsaltet torsk med bacon, gulrotstuing og poteter. I dag finner du et kjent og kjært fiskemåltid på bloggen. Jeg minnes mamma kokte lettsaltet torsk i barndommen, og hun serverte ofte crispy bacon med gulrotstuing og poteter.


Koketid torsk

Jeg syntes det smakte like godt hver gang! Ta rognen opp av vannet og server den rykende varm sammen med fisk, eller la den avkjøles og bruk den til pålegg. Ah, så nå at det ikke nødvendigvis var mellom skole og middag. Men om det ikke er ofte går det jo med enkle ting som pizza, pølser, nudler, omelett osv. Ikke det sunneste men går an i blant.


I dag serverer vi gjerne stekt bacon til eller smeltet smør, der det er hardkokte, sammenknekte egg oppi. Kokte poteter hører til, samt gulrøtter og broccoli, sammen med flatbrød eller fiskelefse. Bruk en fiskekjele eller vidbunnet kjele.


Mål opp rikelig med vann og kok opp. Ha i salt, hele pepperkorn og eddik og kok opp på nytt. Trekk kjelen vekk fra platen og legg i skrei skivene (de tykkeste skivene først). Sett kjelen over varmen igjen og kok opp.


Legg over på varmt serveringsfat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg