onsdag 28. juni 2017

Feber over 40

Treff andre voksne på møteplassen for oss over år. Presise og raske termometer for måling av feber. Laat je inspireren door ons grote aanbod Feber. Jij bepaalt hoe je betaalt!


Feber over 40

Vandaag bestel morgen in huis. Ervaar het gemak van Wehkamp. Feber er et vanlig symptom hos barn. I de fleste tilfeller er feber et tegn på infeksjon, men barn som har vært svært aktive, eventuelt som har skreket mye, kan få litt økt temperatur uten å ha infeksjon.


Barn får lettere feber enn voksne. C er for eksempel vanlig ved forkjølelse, og barn kan også få feber uten å være særlig. Det behøver ikke være noe alvorlig som ligger bak, og feber er i seg selv vanligvis helt ufarlig.


Når vi snakker om høy feber , vil det si kroppstemperatur på °C eller mer. Som regel kommer feber sammen med andre sykdomstegn. Bør man ta kontakt med lege når feberen kryper over ? Det må sies at jeg har vært syk i over en uke nå,med et par feberfrie dager,før jeg ble skikkelig syk i helga igjen,hatt høy feber flere dager og i dag gikk den bare oppover,tok en sterk ibux (600mg) når jeg målte ,var helt fjern,og febe. Han understreker at det uansett vil være fordelaktig å kontakte lege dersom man har hatt feber i over tre dager. Langvarig feber skyldes som regel noe annet enn influensa, og derfor er det lurt å oppsøke lege dersom den har vart i over tre dager eller overstiger grader, sier legevaktslegen.


Dette er kroppens mekanisme for å bekjempe organismer som virus og bakterier. Det er kroppen selv som forårsaker feberen. I praksis sier man at man har feber når man måler en temperatur på 3til 38°C i endetarmen, det vil si en økning på °C fra normalen. Høy feber følges dessuten ofte av oppkast og diaré selv om fordøyelseskanalen ikke er angrepet av sykdommen.


Feber over 40

Frostrier forekommer aldri hos barn som er yngre enn to–tre år, og de sees sjelden hos større barn. For øvrig påvirkes barn ofte påfallende lite av så høye temperaturer som 39– °C. Dersom du går med over i feber i flere dager, bør legen kontaktes for å vurdere om du skal ha antibiotika.


Her er det imidlertid viktig å ta allmenntilstanden med i betraktning. Jeg har over førti i feber nå, hadde rett under førti tidligere i dag også. Gikk til legen, og fikk diagnosen feber av ukjent årsak, men det er forårsaket av en bakterie.


Han sa jeg skulle begynne på penicillin i morgen hvis jeg ikke blir bedre. Barn med feber bør til lege dersom. Infeksjoner og betennelser er andre eksempler som kan gi feber. Små barn får lettere feber enn voksne, og feberen kan fort bli høy. Når små barn har feber er allmenntilstanden langt viktigere enn selve temperaturen.


Høy feber, over °, kan være en belastning for kroppen, imidlertid er feber i seg selv ikke farlig. Hvis temperaturen nærmer seg 42°, vil feberreaksjonen bremses av kroppen selv. Feberkramper utløst av stigende eller høy kroppstemperatur forekommer hos 3-prosent av alle barn mellom ½ til år. Du bør ikke gi febernedsettende medisin uten videre.


Husk at feber hjelper til med å drepe bakterier og virus. Hvis feberen ikke er høy eller gir store plager, trenger du ikke å gi febernedsettende medisin. Bakkeid forteller videre at feber alltid har en årsak, men at det er svært ulikt hvordan et barn responderer på å ha feber - Noen foreldre kan fortelle om ettåringer som løper rundt med nærmere i feber , mens andre kan være utslått av 3i feber.


Man definerer alt over grader som høy feber , forklarer hun. Barn skal kunne bli kvitt varmen når de har feber - Kle av barnet, så det føler seg vel. Ofte er det nok at barnet er iført undertøy og små strømper. Legg et laken eller et dynetrekk over barnet i stedet for dynen.


Les flere gode råd om barns feber. Kan jeg bruke febernedsettende medisin?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg