mandag 19. juni 2017

Hånd fot og munnsykdom voksen

Finn laveste nettpris her. Den forekommer først og fremst hos barn under år, er svært smittsom og kan opptre i små epidemier. Siden hånd -, fot - og munnsykdom skyldes et virus, er det lite man kan gjøre, annet enn å lindre og gi smertestillende mot feber. Blemmene i munnen er de som gir størst plager for de minste, og gjør blant annet at det kan være vondt å spise.


Mange har i tillegg feber og smerter i munn og hals. I de aller fleste tilfeller går sykdommen over av seg selv innen en uke. Sykdommen er spredt fra person til person. Hvordan smitter hånd -, fot - og munnsykdom ? Man er mest smittsom helt i starten når man er smittet, altså før man vet at man har sykdommen.


Har store blemmer i hendene og under føttene, klarer nesten ikke å gå så vondt er det. Kjennes ut som om jeg går på kniver som stikker innover i foten. Hadde visst masse i munnen også, men det har jeg ikke kjent noe til. Er det flere som har hatt dette i voksen alder og kan gi meg noen tips for å døyve smertene?


Den hånd -, fot - og munnsykdom er et virus som forekommer hovedsakelig hos barn. Men også hos voksne denne sykdommen er uvanlig. De fleste får også blemmer i håndflaten og under føttene. Venninna mi, som er 4 ble plutselig syk i forgårs kveld med høy feber (som er gått nesten helt ned nå) og vabler under føttene og i hendene. Jeg kom til å tenke på den barnesykdommen med blemmer på he.


Forårsakes vanligvis av coxsackievirus serotype A 16. KakemonsterTrives på forumet. Utslettet ved hånd -, fot - munnsyke klør imidlertid som oftest ikke i motsetning til vannkopper. En del av barna vil også få feber, men sjelden over 35°C.


Side er munn- og klovsyke en felles virusinfeksjon som små babyer og spedbarn kan oppleve. Når et spedbarn har hånd , fot og munn sykdom du kan oppleve en mild feber, samt en reduksjon i barnets appetitt. Vanligvis foreldrene vil begynne å legge merke til noen sår rundt kinn, tunge og tannkjøtt områder. Mild utslettsykdom som vanligvis forårsakes av Coxsackie A16-virus.


Vanligst hos barn og opptrer ofte som mindre utbrudd i. Den starter med et par dager med feber, før den rammede vil oppleve blemmer på hendene, under føttene og inne i munnen. Smitte skjer ved kontakt med spytt som spres ved hoste og nysing, og ved nær kontakt. Har barnet ditt hatt hånd -, fot - og munnsykdom ? Hvis ikke er det ganske sannsynlig at det vil få den. Tilstanden forekommer først og fremst hos barn under år, og symptomene er blemmer i munnen, på hender og føtter, ifølge Tone Bruun, overlege ved Folkehelseinstituttet – derav det spesielle sykdomsnavnet. Coxsackievirus-infeksjon er smittsom, og viruset kan spre seg ved å komme i kontakt med luftveissekresjoner fra infiserte pasienter.


Hnd-, fot - og munnsykdom - Norsk Helseinformatikk Hnd-, fot - og munnsykdom er en virusinfeksjon med utslett i munn, hender og. Hånd ,- fot ,- og munnsykdom A76. Ved utbrudd av hnd- fot - og -munnsyke i barnehage og skole anbefales. Herpetic gingivostomatitt og herpangina er betingelsene som oftest forveksles med hånd , fot og munnsykdom. Differensiering er vanligvis basert på feberhistorien, forekomsten og utseendet av utslett, og plasseringen av magesårene.


Alle artikler i NEL og på NHI.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg