torsdag 26. januar 2017

Svangerskapskontroll

For at du skal ha det bra under svangerskapet, vil du som gravid få tilbud om åtte gratis konsultasjoner hos lege eller jordmor, også kalt svangerskapskontroll er. Er du medlem av folketrygden i Norge og er statsborger enten. Informasjonen på helsenorge. Dersom du har rett til fastlege, kan du selv finne og bytte.


Bestill frikort, se hvor mye du har betalt i egenandeler og. Samarbeidspartnere.

Ved første svangerskapskontroll er det gjerne satt av ekstra tid for innhenting av all informasjon om deg som er relevant for svangerskap, fødsel og barseltid. Du vil få veiledning og råd om gode levevaner, inkludert kosthol ernæring, tobakksbruk, bruk av alkohol eller andre rusmidler og fysisk aktivitet. Arbeidsmiljøloven § 12-gir gravide arbeidstakere rett til fri med lønn i forbindelse med svangerskapsundersøkelser dersom slike undersøkelser må finne sted i arbeidstiden. Tilbudet om svangerskapskontroll er gratis, og den gravide kan selv velge hvorvidt hun ønsker å gå til fastlegen eller en jordmor. Anbefaler jordmødrene.


Fødselslege og forfatter av boken Nytt liv. Alt om graviditet, fødsel og barseltid Thorbjørn Brook Steen anbefaler alle gravide å benytte seg av jordmortilbudet. Det anbefales at gravide bør få tilbud om første konsultasjon så snart som mulig, og senest en uke etter at hun henvender seg til fastlege eller jordmor.

Tredje svangerskapskontroll (uke 24): Du får spørsmål om hvordan det går, om du har spesielle plager – eller spørsmål. Du får vite resultatet av blodprøvene som ble tatt sist gang. Det er lurt å få med kopi av prøvesvarene, som stiftes til helsekortet (de føres også på helsekortet). Ofte stilte spørsmål om svangerskapskontroll. Nedenfor (under reklamen) finner du en rekke spørsmål med svar angående svangerskapskontroller.


Norsk Elektronisk Legehåndbok (NEL) er et medisinsk oppslagsverk for leger og annet helsepersonell. NEL oppdateres fortløpende og kvalitetssikres av nærmere 2fagpersoner fra primærhelsetjenesten, sykehusene og universitetene. Helsenorge har kvalitetssikret informasjon om helse, sykdom og rettigheter, og digitale tjenester som bytt fastlege, e-resepter og kjernejournal.


Individuelle behov vurderes. Når du er gravid kan du gå til kontroller hos jordmor. Basisprogrammet kan avvikes der det er faglige begrunnelser. Du velger selv om du vil gå hos lege eller jordmor i svangerskapet.


På første svangerskapskontroll blir det fylt ut helsekort. Din tidligere sykdomshistorie kartlegges, man setter termin basert på siste menstruasjon og det søkes om fødeplass. Dette er en annen grunn til at man bør komme seg til jordmor eller lege ganske raskt. Arbeidstaker som er gravid har rett til fri fra arbeidet med lønn i forbindelse med svangerskapskontroll dersom slike undersøkelser ikke med rimelighet kan finne sted utenfor arbeidstiden. Svangerskapskontroll.


Gravide arbeidstakere har rett til fri med lønn i forbindelse med svangerskapskontroll.

Friske, gravide kvinner som ikke kan jobbe under svangerskapet fordi det kan medføre risiko for skade på fosteret, kan få svangerskapspenger. Altinn - din digitale dialog med det offentlige. Her finner du skjema, meldinger og relevant informasjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg