fredag 6. januar 2017

Når er man fruktbar

Les også: Kan man påvirke barnets kjønn? Det er mulig å bli gravid etter å ha hatt ubeskyttet sex i første fruktbare fase, men det er ingen garanti! Et normalt fruktbart par har omtrent en femtedels sjanse for å bli gravide hver syklus, men sjansene minker etter fylte år. Når er man mest fruktbar ? Sjansen for å bli gravid er på sitt høyeste fra to dager før og opp til eggløsningen.


Deretter blir slimet i vagina og livmorhalsen tynnere, slik at sæden lettere kan svømme opp til egget. Men er det ikke heller motsatt? To dager før, en dag før og El-dagen? Vet at sæd kan overleve et par dager osv.


Det jeg lurer på, er om ikke det som står her er feil? De siste ti årene før overgangalderen er man i praksis svært lite fruktbar. Gjennomsnittskvinnen kommer i overgangsalderen når hun er omtrent år.


For å vite hva de mest fruktbare dagene i syklusen din er , med andre ord – de der du har eggløsning, bør du telle bakover dager fra første dag i neste menstruasjon. Ved hjelp av en menstruasjonssyklus kalkulator vil hjelpe deg å lære mer om kroppen din og også for å forutsi når du er mest fruktbar. I denne alderen øker også risikoen for kromosomfeil. Den eldste kvinnen som er blitt mor. Kvinner er mest fruktbare rundt års alderen , men de fleste er i stand til å få barn opp til års alderen.


Du er mest fruktbar i dagene rett før eggløsningen. Så da er cluet og finne ut når eggløsningen din er. EL finner sted i gjennomsnitt dager før neste mens. Hvor lenge før er fast fra måned til måned for en kvinne, men varierer fra kvinne til kvinne.


Jo mer uregelmessig mensen er , jo vanskeligere kan det være å finne ut når du er fruktbar. Prøv å ha sex når du oppdager to eller flere dager med våt, glatt slim. Det finnes også gode hjelpemidler for å bli gravid.


Ladycomp Baby er sannsynligvis verdens fineste og beste hjelpemiddel når du vil bli gravid. Er dette tilfelle, er eggløsningen på vei. Du er aller mest fruktbar de 2-dagene du merker eggløsningsslimet. Det er lurt å ha samleie allerede første dagen du merker slimet og annen hver dag etter dette, gjerne i en ukes tid.


Ikke fruktbar : Skjeden føles tørr, og det er lite eller ingen utflod. Fruktbar : Skjeden føles fuktig eller klebrig. Sekretet ligner melk eller begynner å ligne eggehvite, men brytes når du strekker det.


Mest fruktbar : Skjeden føles våt og glatt. Sekretet er rikelig, ligner eggehvite og kan strekkes i lange tråder mellom fingrene. Er man mest fruktbar i dagene før eggløsning? En kvinne er fruktbar om hun kan bli gravid og deretter føde et barn. Optimale betingelser for befruktning foreligger ved eggløsningen i en menstruasjonssyklus, se menstruasjon.


Når er man fruktbar

SIDE2): Det er ikke vanskelig å se når en hunnsjimpanse er i løpeti skriver Vitenskap. Sjimpansens rumpe svulmer nemlig opp og blir rø slik at hun tiltrekker seg hanner. Heldigvis slipper vi kvinner å gå rundt med en opphovnet, rød rumpe hver fjerde uke. Men finnes det andre synlige tegn på at vi er fruktbare ? Altså, jeg stresser og han føler seg presset.


Vi 'må' virkelig prøve alt denne pp ( forskjellige grunner ) og han ville vite når jeg er fruktbar. Hvordan unngå disse følelsene? Men nå når han vet det så føler han seg presset når jeg vil ha sex og trekker tilbake. Hvor lenge du er fruktbar , er individuelt og de siste årene har flere norske kvinner født barn så sent som i 50-årene.


Det hører imidlertid til sjeldenheten. Generelt kan man si at fertiliteten synker betraktelig fra 35-årsalder, sier gynekolog Åsle-Marit Ullern ved klinikken Best Helse Nordtrand til KK. Det er fullt mulig å kjenne selv på kroppen når man har eggløsning, men det er svært forskjellig hvor flinke folk er til å lytte til kroppens signaler, sier privatpraktiserende jordmor Kari Hvidsten.


Mange som forsøker å bli gravide tyr til eggløsningstester for å finne ut når de er mest fruktbare.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg