torsdag 12. januar 2017

Hvor mye lønn har jeg krav på

Hvor mye lønn har jeg krav på

Lønn er ikke lovregulert, regulert av avtale og forhandlinger mellom arbeidsgiver og arbeidstaker på arbeidsplassen. Har jeg krav på lønn under et arbeidsrelatert avhør hos politiet? Husk at du har krav på lønn under opplæring.


Hvor mye lønn har jeg krav på

Ferie og feriepenger. Har du jobbet i mer enn fire sammenhengende uker før du ble syk, har du rett på sykepenger. Hei har nettopp starta i Læra som elektriker , Det jeg lurer litt på hvor mye har jeg timen ? Skal gå 2-år i læra ! Noen som gidder hjelpe meg ? Veit ikke om posten den her jeg ? Siden jeg ikke hadde kontrakt kunne jeg dra på dagen, derimot valgte jeg å jobbe en ekstra uke slik at de fikk tid til å finne en ny ansatt. Hvor lenge jobbet du der? De fleste unge må nøye seg med en slik drittjobb som du hadde som din første jobb.


Hellig— og høytidsdager: Dersom bedriften har tariffavtale, skal du ha lønn for alle røde fridager som faller på arbeidsdager. Uten tariffavtale har du bare krav på lønn for 1. Jobb for ungdoAlderen din bestemmer hva slags arbeid du kan ta. Vi er år alle sammen, bortsett fra èn av oss. Eksempelvis tjener lærere i grunnskolen 42.


Hvor mye lønn har jeg krav på

Vi har spurt Arbeidstilsynet hva du har krav på , og hvem av oss som får utbetalt feriepenger. Sjekk om du kan reise på ferie uten å få kutt i NAV-støtten. Du kan kreve tre uker. Det er ferieloven som bestemmer hvor mye ferie du har krav på i løpet av sommeren. I utgangspunktet to faste dager i uka, jobber 4. I praksis jobber jeg mer, gjerne fem dager i uka.


Det er mulig å sette seg opp på ledige vakter. Jeg har en deltidsjobb. Nå i høst har jeg jobbet med noe annet i samme bedriften, og fører timelister.


Arbeidsgiver vil derfor med rette kunne hevde at du får mer ferie enn du har rett på om du stykker den opp i mange småbiter, for eksempel i form av mange langhelger. Arbeidsgivere og arbeidstakere bør derfor sørge for å avklare hvor mye ferie som går til fradrag i feriekvoten ved avvikling av slike enkeltdager. Mer når du er over 60.


Du har krav på lønn ved egenmelding om du har jobbet mer en mnd. Dette medfører at de skal ha prosent ekstra feriepenger (totalt 1prosent) i forhold til hva de ellers har krav på. Fdselspermisjon og foreldrepenger - hva har dere krav p? Ikke alle utbetalinger inngår i beregningen.


Arbeidstakere over år har rett på minimum 1prosent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg