onsdag 25. januar 2017

Vektøkning 3 trimester

Den anbefalte vektøkningeni følge norske retningslinjer tilsvarer i 2. Har du noen gang måtte avslutte lærlingtiden for lærlingen din? Jeg har en lærling som ikke virker motivert og jobbe hos oss. Liker og gjøre minst mulig og blir hun snakket til blir hun sur. Spurt henne om motivajonen hennes for og være hos oss og. På kontroll i uke for snart uker siden hadde jeg gått opp 4kg.


Skal på kontroll igjen denne uken i uke 3 spent på vektøkningen. Vekten hjemme fungerer ikke og det er så deilig. Føler jeg har et avslappet forhold til dette og fokuserer på å spise riktig og godt, og håpe baby i magen er forn.


De første ukene regnes som første trimester. I denne perioden utvikler fosteret de ulike organene i kroppen. Er det flere av dere som har lite vektoppgang i 3. De siste tre ukene har vekta stått bom stille. Totalt har jeg gått opp kg, men trodde vekta virkelig skulle skyte fart i 3. I følge jordmor vokser babyen normalt, og er e. Vektøkning i tredje trimester ! Jeg fikk mildt sagt sjokk som trodde jeg var ganske normalvektig i forhold til lengden av svangerskapet,da jeg har fulgt kurven som har vært beskrevet mange ganger her på bim ift vektøkning.


Norge har ikke egne anbefalinger for vektøkning i svangerskapet, men viser til amerikanske retningslinjer for vektøkning. Her anbefales vektøkning ut fra hvilken KMI den gravide har ved begynnelsen av svangerskapet. Behovet øker mest i de tre siste månedene.


Gravide får etter hvert behov for mer energi, protein, mineraler og vitaminer, så fokuser på å spise næringstett mat, oppfordrer Bjørnstad. Vanligvis kommer den største vektøkningen i uke til 2 for så å avta noe i 3. Men for enkelte kommer den største vektøkningen i siste trimester. Man gir litt opp, orker ikke å passe på vekten.


Dette er første uke i 3. Det får bli som det blir. Les mer om vektøkning i denne artikkelen. Her er en liste med gode forslag for deg som nærmer deg termin eller er inne i ditt tredje trimester. Når andre trimester nærmer seg slutten, og magen virkelig begynner å vokse, er det en god del ting du bør planlegge slik at det er klart i god tid før fødsel. Regn ut din vektøkning under graviditeten med vår vektkalkulator.


Hvor mye er det normalt å gå opp i vekt når man er gravid? Går man mest opp i vekt i begynnelsen av graviditeten eller kommer vektoppgangen i slutten av graviditeten? Regn ut hvordan din vektøkning bør se ut måned for måned under graviditeten.


I første trimester , trenger du egentlig ikke så mye mer energi enn ellers. Beveger du deg like mye som før, vil du ha behov for rundt 1kcal mer enn vanlig. Er du derimot kvalm og beveger deg lite, trenger du ikke tenke på å få i deg ekstra mat denne tiden. Vi har en liten frøken på kg som har vist interesse for magen mens den vokste, hun la seg.


Første trimester omfatter de første ukene av svangerskapet andre trimester varer fra 13. Den gjennomsnittlige vektøkningen er på – kg, men rundt av pasientene vil få en vektøkning på kg eller mer. Hva som gjør at vekten øker, er ikke kjent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg