fredag 27. januar 2017

Betennelse i visdomstann

Betennelse i visdomstann

I forbindelse med betennelse i overliggende tannkjøtt utvikles smerter, ømhet, dårlig smak i munnen. Innkilt visdomstann er når stedet tannen skulle komme opp, er helt eller delvis blokkert. Symptomer på innkilt visdomstann oppstår ved komplikasjoner som infeksjon. Disse kan være smerte, dårlig ånde, hevelse, hodepine og kjevesmerter.


Betennelse i visdomstann

Betennelse og smerte i visdomstenner i vekstfasen forekommer ofte. Hovent tannkjøtt rundt visdomstannen er det vanligste tegnet på en betent visdomstann. Visdomstann smerter – noen tips. I tilfeller når visdomstannen ikke har kommet helt ut eller ligger litt galt plassert bør visdomtannen trekkes. Dette kan føre til smerter i tannkjøtt eller kinn, samt skape irritasjon.


Delvis frembrutt visdomstann : Det kan oppstå betennelse i tannkjøttet omkring en delvis frembrutt visdomstann. En spesiell form er pericoronitt, som er betennelse i en tann - som oftest visdomstann som ikke har kommet helt frem, der kronen er delvis dekket av tannkjøtt. Gingivitt og periodontitt skyldes i hovedsak dårlig munnhygiene, utilstrekkelig fjerning av bakteriebelegget på tannoverflatene, sier Berge videre.


Sjelden kan det oppstå godartede svulster omkring de tennene. Disse svulstene blir liggende i kjevebenet. Tannervebetennelse er en betennelse (inflammasjon) i den levende tannerven som er så fremskreden at kroppens immunforsvar ikke kan bekjempe tilstanden selv.


Ved tannrotbetennelse, også kalt rotspissbetennelse, er tannerven dø og det er bakterier inne i tannrøttene. Det medfører at benet omkring tannrøttene til den rammede tannen brytes ned. I noen tilfeller kan det oppstå betennelse i operasjonssåret og dette vil medføre sterke og hamrende smerter.


I tillegg til at jeg fikk feber kunne jeg ikke en gang drikke med sugerør uten at innvollene vrengte seg inni meg. PIаn vаn zаkеnmаn hееft еnоrmе imрасt ор jоuw inkоmstеn! Vеrdiеn еIkе dаg gеId! Hvis du har et vedvarende problem med en visdomstann er den beste behandling ofte å fjerne visdomstannen, da den for det meste er overflødig.


Ved problemer menes betennelse , karies eller periodontitt, og derfor anbefales det ofte at visdomstannen fjernes. Du kan lese mer om behandlingen her. Nå har jeg vært hos tannlegen pga verk i den øverste visdomstanna og han sa den må ut. Tenkte ikke mer over det da.


Jeg har visst betennelse. Grunnen til smertene og hevelsene rundt visdomstennene kan være at du alt har fått en infeksjon. Tannlege Erik Svendsrud bekrefter dette. Bakteriene samles nemlig lett i tannkjøttlommene rundt visdomstennene, sier han.


En slik infeksjon kan også gi feber, og du kan få problemer med å gape. Ikke kjenne borti med tungen. Den norske tannlegeforenings Tidende. Orale bakterier ved akutte infeksjoner.


Betennelse i visdomstann

Ved hjelp av molekylærbiologiske identifikasjonsmetoder, der dyrking unngås, er dette tallet nå økt til over 5(), men det antas at mange arter i den humane orale mikrofloraen fortsatt er uidentifiserte. Hei, Forrige onsdag morgen opererte jeg ut en visdomstann i underkjeven. Det er i skrivende stund søndag kveld.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg