søndag 22. januar 2017

Gravid etter dødfødsel

Trygt å bli gravid etter en dødfødsel Kvinner som blir gravide innen ett år etter å ha opplevd en dødfødsel , får ingen økt risiko for komplikasjoner i det neste svangerskapet. Det slås fast i en studie der norske kvinner er med. Kvinner som ble gravide innen seks måneder etter en dødfødsel , hadde ikke økt risiko for dødfødsel i neste svangerskap, tidlig fødsel eller redusert fostervekst sammenliknet med kvinner som ble gravide 24–måneder etter en dødfødsel. Det samme gjaldt for kvinner som ble gravide 6–måneder etter en dødfødsel.


Det finnes ingen tilsvarende anbefalinger for ventetid etter en dødfødsel.

Et internasjonalt samarbeidsprosjekt som forskere ved Senter for fruktbarhet og helse i Folkehelseinstituttet er med i har undersøkt om det er økt fare for svangerskapskomplikasjoner om man blir gravid på nytt, kort tid etter en dødfødsel. Christoffersen, Line og Teigen, Janne. Gravid etter dødfødsel. Når livet slutter før det begynner.


Jeg gikk gjennom en dødfødsel for akkurat uker siden. Var førstegangsgravid i uke når jeg våknet om morgen å ikke kjente noe liv. En uke pause - så etter det fikk jeg mensen igjen.


Jeg og samboer min har gjenopptatt vårt seksuelle samliv og vi beg.

De fant ut at det å sove på siden etter uke i svangerskapet reduserte risikoen. Som regel foreligger ingen disposisjoner eller risikoer hos den gravide på forhån og vanligvis er det ingen varseltegn. Hvis du har en tilstand som disponerer for dødfødsel , eller hvis du opplever at fosterbevegelsene avtar eller opphører, bør du kontakte legen eller jordmoren din for å få avklart om alt er som det skal. Jeg mistet min lille baby i uke for en tid tilbake. Er nå gravid igjen, ca 7-uker.


Noen her i min situasjon? Enig med dere som støtter mor til engelen Lucas! Vi som har mistet et barn vet nok mer om lengselen etter en ny graviditet enn de som ikke har mistet (som kanskje burde la vær å svare hvis de ikke har erfaringen selv?).


Jeg ble gravid mnd etter dødfødsel til termin, og er jo kjempeheldig fordi jeg ble fort gravid. Her er de viktigste årsakene til at kvinner ikke blir gravide. Det er generelt liten risiko for å bli gravid de første seks månedene etter. At mor ikke har fått igjen menstruasjonen.


I fjor tok 4kvinner abort ved. Det er party, latter og glede, men Stine føler seg ikke helt i slag. En ubehagelig uro begynner. Jeg er gravid med nr , uker.

Hei, Jeg hadde en dødfødsel midt i svangerskapet for snart måneder siden. Siden vi har vanskeligheter med å bli gravid , så har vi ikke brukt beskyttelse etterpå. Dette er fordi at jeg tror ikke at jeg kan bli det uten hjelp av eggløsningstabletter. Jeg vet jo at sjansen er der, og vi vil jo b. Rundt 7- dager etter fødselen kan du få et døgn med økt blødning igjen. Da kan det også komme friskt blod.


Etter ca 7- dager løsner skorpen fra såret. Hovedmålet med studien har vært å estimere forekomsten av angst og depresjon i svangerskapet etter dødfødsel og etter at kvinnene har født et levende barn. Vi ser også på om de som ble gravide innen måneder etter dødfødselen eller med dødfødsel etter fullgåtte svangerskapsuker har mer angst og depresjon. Jordmor som hadde fødselen bør fungere som kontaktperson etter utreise. Hvilken oppfølging får dere?


Temaer for samtalen kan være: Å være barselkvinne uten barn. Gi informasjon om kroppen etter fødsel, sting, renselse, melkespreng etc. Gi anerkjennelse på det fysiske og psykiske savnet av barnet.


Ifølge Stoum brukes bregrepet ammeprevensjon også fordi melkehormonet prolaktin hemmer eggløsning. Og kvinner som fullammer og ikke gir annen næring til barnet, har som regel ikke eggløsning de første seks månedene etter fødsel. Etter dette er det mer usikkert å bruke amming som prevensjon. Jeg tenkte bare å skrive litt om hvordan jeg opplever å være gravid på nytt etter dødfødsel. Jeg hadde lengtet en god stund etter å få to streker på testen, fikk heldigvis flere tegn kort tid etter eggløsning.


La om kosthold og levde sunt med en gang, fikk også en innstilling om at dette skulle gå bra og hadde en god følelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg