torsdag 19. januar 2017

Tilbehør pinnekjøtt

Tilbehør pinnekjøtt

Kjøp Annet tilbehør på nett. Stort utvalg og rask levering! Dagsekker, Tursekker, Klatresekker. For menn, kvinner og barn! Klær og utstyr til nedsatte priser! Softshelljakker og mye mer! Fjellsko, Løpesko, Multisportsko.


Kan brukes på alle koketopper, også induksjon. La oss inspirere deg! Den unike smaken kommer fra de gamle konserveringsmetodene salting og tørking.


Og du, skal du ha skikkelig saftig pinnekjøtt bruker du h uskeregelen 30-3. Beregn ca 5gram pinnekjøtt pr person. Legg pinnekjøttet i vann over natten. På den måten blir pinnekjøttet mindre salt og mykere). Nei, det har heller aldri jeg heller hørt om.


Festlig at det største tilbehør -nazien i tråden selv fronter et høyst spesielt tilbehør til pinnekjøtt. Ellers har jeg fått servert rødkål til pinnekjøtt i Bergen og omegn - selv er jeg ikke vant til det, og synes det passer dårlig. Ville heller forsøkt å få tak i en god dampepølse. Spesielt tilbehør til pinnekjøtt - Mat og drikke.


Tilbehør til pinnekjøtt - Mat og drikke. Her er vårt forslag til en festlig sharingmeny med pinnekjøtt av reinsdyr og mye godt tilbehør. Nå kan du invitere gjester! Gratinert blomkål med et dryss sprøstekt bacon er en ordentlig tilbehørsklassiker fra 80-tallet. Passer overraskende godt som tilbehør til kjøttretter, og kanskje spesielt godt til pinnekjøtt.


Tilbehør pinnekjøtt

Om du spiser ribbe, pinnekjøtt , torsk eller kalkun – her finner du oppskrifter på alt tilbehøret til julemiddagen. De fleste av oss spiser ribbe på julaften, men hva serverer du til? Under finner du oppskriftene på det vanligste ribbetilbehøret - surkål og rødkål, hjemmerørt tyttebærsyltetøy, medisterkaker, brun saus og hjemmelagde lomper.


Kjøttet får tilbake sin naturlige væskebalanse og saltmengden reduseres. Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperatur på vannet. Lunkent vann gir raskere utvanning.


Kjøttet kan serveres med tilbehør som poteter, julepølse eller vossakorv, sennep. Noen bruker også tyttebær, sennep og flatbrød som tilbehør. Surkål og rødkål er vanlig tilbehør på Sunnmøre og i Sogn og Fjordane. Pinnekjøtt er tradisjonelt brukt som julemat, også utenfor Vestlandet.


Porsjonsberegning av julemat kan være vanskelig. Her får du oversikten over hvor mye du skal beregne per person av ribbe, pinnekjøtt , tilbehør , julefisk og kalkun. Det har ingenting med pinnekjøtt og julemat å gjøre. Den rene fåresmaken blir utvannet og forstyrret, og huset dufter ikke av pinnekjøtt.


Og dessuten heter det det pinnekjøtt fordi det blir dampet på pinner. Fåreribbe kan brukes til suppe, gryte, grillet marinert fåreribbe etc, men da kaller man det ikke pinnekjøtt. Mange benytter for eksempel kun kålrotmos med kålrot, mens andre blander inn for eksempel gulrot, potet og sellerirot. Vi har kålrabistappe laget på kraft, smør og litt fløte, og gjerne også et par søtpoteter oppi.


Legg bjørkepinner i bunnen av en dyp kjele. Fyll opp med vann opp til pinnene. Etter ca 2-timer vil kjøttet være mørt nok til at det løsner fra beinet. Han forteller imidlertid at pinnekjøtt slik resten av landet kjenner det, er en nyvinning.


Tilbehør pinnekjøtt

Dette er første året etter en testproduksjon for fire år siden, og de fem tonnene er nesten borte fra Meny-butikkene som har hatt eksklusivitet på dette salget. Denne middagen lager seg stort sett på på grillen. Ferdig utvannet og marinert pinnekjøtt legges på grillen til det begynner å bli sprøtt på utsiden. Grill det sammen med hjemmelagede pølser eller annet godt du liker.


Grønnsaker bestående av kålrot i biter og løk skjært i båter, pakkes inn i aluminiumsfolie og legges på grillen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg