onsdag 11. januar 2017

Hostedempende barn

Barn har ikke ferdig utviklet immunforsvar og blir lettere forkjølet enn voksne. En forkjølelse gir normalt tett og snørrete nese, hoste og vond hals. Barn får også ofte feber, søvnvansker og lite matlyst når de er forkjølet. Når man hoster fordi det er slim som må opp, skal man bruke slimløsende, noe som i praksis vil gjøre at hosten ikke varer så lenge.


Hostedempende barn

Ved tørrhoste kan man ha god nytte av hostedempende , som Noskapin, men små barn har ikke så godt utviklet hosterefleks, og det frarådes å bruke dette på små barn. Her finner du en oversikt over ulike grunner til at barn hoster, og en rekke tiltak mot hoste hos barn. Hoste er oftest ufarlig og skal vanligvis ikke behandles. Ved slimhoste anbefales jevnlig drikke, fordi det virker slimløsende. Slimløsende mikstur har liten effekt og anbefales generelt ikke til barn under år.


Ved plagsom tørrhoste om natten anbefales jevnlig drikke. Hostedempende mikstur anbefales generelt ikke til barn under år. Ved astma finnes effektive medisiner på resept.


Hostedempende barn

I Cosylan sin preparatomtale finnes det doseringsforslag fra to år og oppover. Se hele svaret fra RELIS her. Tørrhoste er irriterende, men som regel helt ufarlig. Få ekspertenes beste råd mot tørrhoste, enten du sliter du med tørrhoste etter forkjølelse eller tørrhoste om natten.


Har du langvarig tørrhoste kan det skyldes alvorlig sykdom. Den hostedempende effekten av noskapin mg ved akutt hoste er undersøkt i en liten (n = 18) randomisert, dobbeltblind placebokontrollert studie med friske frivillige. Man lot forsøkspersonene puste inn økende konsentrasjoner av forstøvet sitronsyreoppløsning for å fremprovosere hoste, men det var ingen forskjell i hostedempende effekt mellom noskapin og placebo over en observasjonstid. Apotek Gruppen AS.


Mange barn sliter med å sove når de har hoste, og dette kan fort gå ut over hele familien. Men det finnes gode råd: Hold soverommet kjølig. Varm, tørr luft gjør gjerne at barna hoster mer.


Bruk en ekstra hodepute, slik at hodet kommer litt høyere – det hjelper til å åpne luftveiene. Solvipect Comp inneholder i tillegg stoffer som skal hjelpe til med å få opp slim. Vær oppmerksom på at denne typen hostedempende midler kan påvirke reaksjonsevnen, for eksempel ved bilkjøring. Efedrin NAF mikstur virker slimhinneavsvellende og utvidende på luftveiene. Brukes av og til hos små barn men effekten er usikker.


Hostedempende barn

Noskapin inneholder noskapinhydroklori som virker hostedempende ved at hosterefleksen hemmes. Miksturen bør tas utenom måltid (½ time før eller timer etter mat). Det er viktig å lese pakningsvedlegget nøye før bruk. Nyttig informasjon om hoste finner du her. Generelt anbefales det ikke å gi slimløsende eller hostedempende medisin til små barn.


Hostemedisin bør ikke gis til barn under år uten samråd med lege og etter nøye nytte-risiko vurdering. Studier har ikke vist mye bedre effekt av slike preparater enn placebo hos barn. Ikke-medikamentelle tiltak bør derfor alltid forsøkes først. Doseringen av noskapin til barn oppgis av en annen kilde (6) til å være mg multiplisert med barnets alder i antall år og dosert ganger daglig, uten å spesifisere en nedre aldersgrense.


Hostedempende barn

Folkodin er et opioid med samme hostedempende effekt som kodein, men uten sentralstimulerende, respirasjonshemmende eller obstiperende effekter. Tror de er litt restriktive med endel hostedempende til så små barn ,,, Den Cosylan inneholder morfin og skal ikke gis til så små unger, men jeg vet noen leger gjør det og det funker bra fordi ungene blir så trøtte av det. Uansett god bedring til mini!


Hos oss gikk det over av seg selv. Dette legemidlet inneholder vol etanol (alkohol), dvs. Langvarig hoste hos barn. Hvis barnet hoster og hoster uten ukelange pauser innimellom, kan det være et tegn på astma.


Barn med astmahoste kan ha god allmenntilstan de spiser og drikker som normalt, men har altså en hoste som ikke gir seg. Da bør foreldrene ta kontakt med fastlegen, slik at barnet blir utredet videre, sier Hermansen. Heller ikke de med kroniske luftveislidelser som KOLS bør bruke disse medisinene.


Ved kroniske luftveislidelser kan det være viktig å hoste og få opp slim. Spør legen om medisinene er egnet for deg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg