onsdag 11. januar 2017

Horn oppskrift tørrgjær

Bakeriet i Lom står bak denne oppskriften som viser deg trinn for trinn hvordan du lager gode horn. Det er lettere å lage horn enn du skulle tro, og de smaker helt fantastisk. For å få til et godt resultat bør du elte deigen lenge og bruke gode råvarer, som vårt eget TINE Meierismør.


Horn oppskrift tørrgjær

Av denne oppskriften får du horn. Matbloggeren har ikke svaret på hvorfor oppskriften har blitt så populær. Det er ifølge henne ikke noe spesielt med oppskriften, og du behøver ingen hemmelige triks for å få dem til.


Horn med ost og skinke er en smakfull avveksling til den vanlige skolematen. Bak gjerne dobbel porsjon og legg i fryseren, og ta dem opp etter behov. Horn Her er en super oppskrift på horn.


Fyll dem med det du vil. Trykk på stjernene for å gi din vurdering. Takk for din vurdering!


Tuuusen takk for super oppskrift ! Prøvde meg for første gang på torsdag med dobbel posjon, ny dobbel deig på veg inn i ovnen nå, dager senere:-) Beste horn jeg har bakt! Skal du lage en enkel sommerlunsj, en lett salat, omelett eller kanskje servere reker er disse hornene perfekte som tilbehør. De blir ikke sprø, men er myke og saftige og smaker ekstra godt med litt salt pålegg på.


Hornene jeg lagde er små ettersom jeg valgte å lage kaker som jeg delte i. Nystekte horn er godt til ost og all annen julemat. Hornene kan bakes i god til før jul, og legges i fryseren. Etter et par minutter i stekeovnen, smaker de som nystekte.


Sommerferien nærmer seg ubønnhørlig slutten og både jobbstart og skolestart står for tur. Da gjelder det å krydre hverdagene med noe hyggelig og godt! Det er overraskende enkelt å lage saftige og myke horn.


Ca 4- dl hvetemel egg til pensling. Tips til fyll: Ost og skinke (for ekstra saftige horn , ha på litt meierismør sammen med osten og skinken) Grønn. Elt deigen lett sammen og form den til en kule. Kjevle deigen ut til en runding med en diameter på ca. Del deigen i åtte like store snipper med bake- eller pizzatrinse.


Rull hver snipp fra ytterkanten sammen til horn. Legg hornene med spissen godt under på bakepapirkledd stekebrett. Grove horn med ost og skinke har fyllet inni, og passer derfor godt i matpakka og som turmat. Du lager dem av sammalt hvete, og drysser sesamfrø på toppen.


Horn oppskrift tørrgjær

Innbakte horn er perfekte til turer, eksamen og piknik, og passer både til frokost og lunsj. Ved å bytte ut skinke med bacon blir smaken litt kraftigere og mye bedre. Bacon og ost i kombinasjon er helt fantastisk, og lukten av nybakte horn på kjøkkenet glemmer du ikke, sier Ida Gran-Jansen som står bak oppskriften. Del leiven i åtte like store trekanter.


Dekk til med plast eller et kjøkkenhåndkle, og la hornene heve. Skjær løk i tynne skiver og stek løken til den er myk og blank. Legg en osteskive og stekt løk på hver av trekantene. Tilsett gjerne ketchup og sennep og legg på en pølse før du ruller sammen trekantene til horn.


Horn oppskrift tørrgjær

Pensle med egg eller melk og stek de fylte hornene i ovnen på 2°C i ca. Om du vil ha mønster som på disse hornene, kan du lage to-tre snitt i hver snipp. Vinterferie, hytteliv og late dager gir mer tid og overskudd til å finne på noe ekstra godt til lunsj, slik som for eksempel disse innbakte hornene. I dag kommer et innlegg med oppskrift på luftige spelt horn med fyll i #128578; Jeg prøver for tiden uten en diett som heter FODMAP dietten. I familier er gjerne noen dager travlere enn andre.


Og det var grunnen til at bakte horn dukket opp igjen. Horn kan fint ta rollen som en halv-middag. Altså det du spiser før korpsøving, spanskkurs, klatring, badminton eller hva det nå er folk driver med.


Slik: Inn i ovnen med horn med skinke og ost og noen gulrøtter mens vi venter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg