torsdag 5. mai 2016

Vasking av klær

Alltid stort og oppdatert utvalg. Kjøp klær på postordre eller nett. På Boozt finner du over 6merker. Slipp deg løs blant 2varemerker og finn dine favoritter.


Blends samlinger representerer en moderne og maskulin stil for deg med en urbane livsstil. AEG Electrolux påpeker derimot i sin vaskeguide at klær ofte har en tendens til å være undermerket, ofte for at produsentene skal sikre seg at klærne ikke skal bli skadet av vask.

Problemet her er at dette igjen kan føre til at klærne ikke blir ordentlig rene og at flekker ikke forsvinner, påstås det i Vaskehåndboka. Fyller dere maskinen helt full, eller kaster dere inn noen få plagg? Vasker dere klærne etter én dags bruk? Her settes ikke maskinen på før den er full. Vi kan lett bruke klær flere ganger før de vaskes (ikke undertøy) og håndklær kan bruker 2-ga.


Skal snart begynne på vaskinga av klær til småen. Husk at klær er ment å skulle vare, og du har like klagerettigheter når det kommer til klær , som til øvrige produkter du måtte kjøpe. Hvis du har fulgt anvisningene på vaskelappen, men plagget likevel endrer seg, bør du klage.


Du har faktisk fem års klagerett på klær.

Jeg er en fraskilt mor med unger som er sammen med faren annenhver helg. Vi bor slik til at vi bruker sameiets vaskekjeller og ikke har egen maskin. Jeg lurer på hva dere andre gjør: Har barna klær liggende hos f. Kor mange forskjellige vask deler du klæra dine opp i? Og bør sokker vaskast på 60c?


Altså at jeg kan vaske sokker, håndkler, undertøy osv sammen uavhengig av farge og en vask med klær som vasker på mindre grader. Ingen av klærne er nye så jeg tror ikke de farger av. Og hvordan holder olabuksa best?


Men jeg er opptatt av at folk vasker klærne sine altfor mye, sier Tone Skårdal Tobiasson. Klær som trenger grader. Malin Skaar anbefaler – selvfølgelig – å alltid følge anbefalingen på vaskelappen. Alle klær må nemlig vaskes på den temperaturen og måten som det sarteste tekstilet tilsier. Det hjelper for eksempel lite om selve blusen er av bomull hvis sømmene er av syntetisk tråd som ikke tåler maskinvask.


Klager du i løpet av de første seks månedene etter kjøpet, er det ifølge Ingeborg Flønes, direktør for forbrukerservice i Forbrukerrådet, butikken som eventuelt må bevise at det er du som har gjort en feil. Nå kan også formfulle damer finne stilige strømpebusker! Vi er tydligvis av dem som vasker lite, maks tre til fire maskiner i uka. To voksne og ett barn. Vi bruker håndklærne en uke om gangen (unntatt håndkle, som skiftes oftere) og skifter sengetøy annenhver uke eller sjeldnere.


Ved innlevering av tekstiler for behandling over kr 60- er frakten inkludert i prisen.

Dine klær er like viktige for oss som for deg. Leste litt av tråden ang. Jeg mener, de som er nykjøpte fra butikken? Er det noen av dere som har stellebordet på soverommet? Vi har så lite ba og har tenkt at det hadde vært mye enklere å hatt det på soverommet,.


Det finnes måter å redusere risikoen for overføring av MRSA, inkludert vasking regelmessig med antibakterielle midler, vaske klær hver for seg og på seg en maske. Til tross for å ta forholdsregler, ofte anbefales leger at folk som bærer MRSA unngå andre som kan ha en svekket immunsystem, inkludert de med sykdommer, barn og eldre. Ser at noe av dette har blitt besvart, men ikke alt.


Skyllestopp - Betyr at maskinen stopper etter å ha skylt klærne uten å sentrifugere. Med andre ord vil klærne være dryppende våte når du tar dem ut av maskinen. Dette brukes til klær som ikke tåler sentrifugering, f. Forvask - Dette betyr at klærne vaskes dobbelt. Viskose, modal og annen rayon laget av cellulose fra for eksempel bjørk eller bambus er et nedbrytbart alternativ for mange plagg. Ellers er lin, hamp og økologisk bomull miljøvennlige alternativer til syntetiske klær laget av fossile ressurser.


Vi har fått noen mail og henvendelser angående behandling av gore tex klær. Derfor har vi her samlet noen tips til deg som vil bevare dine klær best mulig. Den viktigste kilden til informasjon er vaskehenvisningen som sitter på klærne. Våre råd er veiledning som kan komme i konflikt med fremtidige henvisninger på klærne.


Slik skal du vaske klær for hånd. Med vaskeekspertens beste råd blir både jobben enklere og klærne renere. De fleste mytene om vasking av ull stemmer.


For det første får man ut skyllevannet med rester av såpe og skitt. For det andre vil klærne miste fasongen hvis man henger dem opp våte.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg